top of page

Prieskoningi baklažanai su jogurtu


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 190 °C


Reikia:

  • 2 vid. dydžio baklažanų

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 šaukštelio ciberžolės

  • 1 šaukštelio „garam masala“ prieskonių

  • 2 aitriųjų paprikų

  • 1 raudonojo svogūno

  • 1 žaliosios citrinos sulčių

  • 200 g tiršto jogurto

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Druskos (pagal skonį)

  • Kalendrų lapelių (patiekti)

1. Baklažanus perpjaukite, įtrinkite aliejumi, ciberžole ir „garam masala“, šaukite į įkaitintą iki 190 °C orkaitę ir kepkite, kol suminkštės. Išimkite baklažanų minkštimą.

2. Aitriąsias paprikas supjaustykite smulkiais kubeliais, taip pat smulkiai supjaustykite ir raudonąjį svogūną.

3. Sumaišykite baklažaną, paprikas, svogūnus, supilkite žaliosios citrinos sultis ir sudėkite jogurtą.

4. Patiekite su „naan“ paplotėliais.

Naujausi įrašai

bottom of page