top of page

Gardusis slyvų sluoksniuotis (Receptas)

  • eglerace
  • 2023-10-29
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 08-08

Kai norisi kažko skanaus ir po ranka turite keletą slyvų, pasigaminkite šį slyvų, sausainių ir grietinėlės kremo sluoksniuotį.

gardusis slyvų sluoksniuotis_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


1 asm.


Slyvų sluoksniuočiui pagaminti reikia:

  • 4–5 slyvų

  • 2 šaukštų nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 2 šaukštų saldžios grietinėlės sviesto

  • 1 stiklinės nealkoholinio raudonojo vaisių ir (ar) uogų vyno

  • 2 cinamono lazdelių

  • Keleto gvazdikėlių

  • 30 g pieniško šokolado

  • 100–150 g persikų sulčių

  • Žiupsnelio vanilinio cukraus

  • ½ pakelio karamelės skonio sausainių

  • 20 g vanilinio pudingo

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 4 šaukštų vanilinių ledų

  • 1 mėtos ar čiobrelio šakelės (papuošimui)


1. Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus ir supjaustykite į keturias dalis. Dėkite į keptuvę, berkite

nerafinuoto cukranendrių cukraus ir kaitinkite.

2. Šiek tiek pakepinus dėkite saldžios grietinėlės sviestą, cinamono

lazdeles ir gvazdikėlius. Sviestui išsilydžius pilkite nealkoholinio raudonojo vaisių ir (ar) uogų vyno, maišykite ir kaitinkite.

3. Nugarinus vyną sudėkite pienišką šokoladą, išjunkite ugnį ir leiskite ištirpti

šokoladui. Berkite vanilinio cukraus ir išmaišykite.

4. Į puodą pilkite dalį persikų sulčių, kaitinkite.

5. Likusias sultis pilkite į dubenį, berkite pudingo miltelius ir šluotele išmaišykite.

6. Į kaitinamas sultis po truputį pilkite sultis su pudingo milteliais ir maišykite, kol susijungs į vieną masę ir sutirštės. Įtarkuokite citrinos žievelės, dėkite ledus ir išmaišykite, kad jie ištirptų.

7. Sausainius sutrupinkite rankomis.

8. Į puodelį dėkite sausainių, pilkite pudingo ir paruoštų slyvų. Galite papuošti šokolado skiltele,

mėtos ar čiobrelio šakele.


PATARIMAI

1. Jei slyvos labai rūgščios, galite įdėti daugiau cukraus, o jei rūgštelės trūksta, įspauskite citrinos sulčių.

2. Persikų sultis galite keisti mangų, ananasų arba kokosų su ananasais.

4. Vanilinį pudingą galite keisti apelsinų ar persikų.


Gardžių atradimų.


bottom of page