Turite obuolių, norite kažko skanaus, bet kepti pyragą neturite laiko, o gal tiesiog ilgitės kažko obuolinio, bet naujo?
Nekeptas, traškus, gaivus obuolių ir bananų sluoksniuotis su traškiais javainiais turėtų tikti ir patikti.
![obuolių ir bananų sluoksniuotis, Alfo Ivanausko receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_fcdd6c660f7d4300b714d5dbeb28c768~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_147,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_fcdd6c660f7d4300b714d5dbeb28c768~mv2.jpg)
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
2 asm.
Obuolių ir bananų sluoksniuočiui pagaminti reikia:
1 didelio obuolio
1 nedidelio banano
2 šaukštų DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
Žiupsnelio cinamono
½ citrinos sulčių
4–6 šaukštų PAULUNS traškių javainių su cinamonu, obuoliais ir migdolais
4–6 NATURLI fermentuoto migdolų produkto su kriaušėmis ir bananais „Joe‘Kurt“
1. Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais, bananus – griežinėliais.
2. Į keptuvę sudėkite pjaustytus vaisius, suberkite cukrų, cinamoną, įspauskite citrinos sulčių. Viską pakaitinkite, kad vaisiai lengvai karamelizuotųsi. Neperkepkite, kad vaisiai netaptų koše.
3. Į stiklinę suberkite javainius, pilkite fermentuotą migdolų produktą (darykite du sluoksnius). Ir sudėkite dar karštus, karamelizuotus vaisius.
ALFO PATARIMAI:
· Šį desertą galite valgyti ir šiltą, ir atvėsusį.
· Vietoj obuolių galite rinktis šviežias kriaušes.
· Jei naudojate rūgščius obuolius, vietoj citrinos sulčių galite pilti apelsino sultis.
Skanaus!