Tirštas, išraiškingo skonio ilgai troškintas maltos mėsos padažas makaronams žinomas viso pasaulio pastos ir itališkos virtuvės gerbėjams. Klasika yra klasika. Skanaus!
4 asm.
Gaminimas 60 min.
Bolonijos ragu pagaminti reikia:
2 KITCHEN ME šviežių sausai brandintos jautienos maltinių „Mėsainiams“
1 didelio svogūno
2 salierų lapkočių
2 nedidelių morkų
1 šaukšto alyvuogių aliejaus (skirto kaitinti)
2 šaukštų lydyto sviesto
150 g raudonojo sauso vyno
2 mažų skardinių konservuotų savo sultyse pomidorų (po 400 g)
1 šaukšto pomidorų pastos
1 šaukštelio tamsios nesaldintos kakavos
1 šaukštelio raudonėlių
1/2 šaukšto druskos
Daržovių arba mėsos sultinio (pagal poreikį)
Mėgstamų makaronų (patiekti)
1. Supjaustykite daržoves nedideliais kubeliais, supilkite aliejų į keptuvę, įdėkite sviesto ir ištirpinkite. Suberkite daržoves į aliejaus bei sviesto mišinį ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol suminkštės.
2. Tuomet sudėkite KITCHEN ME šviežius sausai brandintos jautienos maltinius „Mėsainiams“ į keptuvę, gerai išmaišykite, susidariusius gumulus išskirkite mediniu šaukštu. Mėsą apkepkite ant vidutinės kaitros, bet stebėkite, kad ji keptų, o ne troškintųsi. Kai mėsa apkeps, supilkite vyną ir jį nugarinkite.
3. Pomidorus savo sultyse sutrinkite trintuvu. Pomidorų masę supilkite į mėsą, sudėkite pomidorų pastą, suberkite kakavą, gerai išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol išgaruos skystis. Jei reikia – įpilkite dar sultinio.
4. Galiausiai suberkite raudonėlius ir pasūdykite. Patiekite su makaronais.
Skanaus!