Gardusis Bolonijos ragu (Receptas)

Tirštas, išraiškingo skonio ilgai troškintas maltos mėsos padažas makaronams žinomas viso pasaulio pastos ir itališkos virtuvės gerbėjams. Klasika yra klasika. Skanaus!

Bolonijos ragu, vmg receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 60 min.


Bolonijos ragu pagaminti reikia:

  • 2 KITCHEN ME šviežių sausai brandintos jautienos maltinių „Mėsainiams“

  • 1 didelio svogūno

  • 2 salierų lapkočių

  • 2 nedidelių morkų

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus (skirto kaitinti)

  • 2 šaukštų lydyto sviesto

  • 150 g raudonojo sauso vyno

  • 2 mažų skardinių konservuotų savo sultyse pomidorų (po 400 g)

  • 1 šaukšto pomidorų pastos

  • 1 šaukštelio tamsios nesaldintos kakavos

  • 1 šaukštelio raudonėlių

  • 1/2 šaukšto druskos

  • Daržovių arba mėsos sultinio (pagal poreikį)

  • Mėgstamų makaronų (patiekti)

1. Supjaustykite daržoves nedideliais kubeliais, supilkite aliejų į keptuvę, įdėkite sviesto ir ištirpinkite. Suberkite daržoves į aliejaus bei sviesto mišinį ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol suminkštės.

2. Tuomet sudėkite KITCHEN ME šviežius sausai brandintos jautienos maltinius „Mėsainiams“ į keptuvę, gerai išmaišykite, susidariusius gumulus išskirkite mediniu šaukštu. Mėsą apkepkite ant vidutinės kaitros, bet stebėkite, kad ji keptų, o ne troškintųsi. Kai mėsa apkeps, supilkite vyną ir jį nugarinkite.

3. Pomidorus savo sultyse sutrinkite trintuvu. Pomidorų masę supilkite į mėsą, sudėkite pomidorų pastą, suberkite kakavą, gerai išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol išgaruos skystis. Jei reikia – įpilkite dar sultinio.

4. Galiausiai suberkite raudonėlius ir pasūdykite. Patiekite su makaronais.


Skanaus!

Naujausi įrašai