Ką daryti, kai sužinote, kad netrukus užsuk būrelis svečių, bet nesate jiems pasiruošę – namuose neturite nieko skanaus: nei saldaus, nei sūraus.
Alfas ir Kakė Makė rado išeitį – suktinukai, kuriuos galima susukti įvairiausių skonių. Ir sočių nesaldžių ir galvą susukančių saldžių.
Žiūrėkite laidą kartu, gaminkite ir vaišinkitės!
KAKĖS MAKĖS RESTORANAS – kulinarinė laida vaikams ir ne vaikams apie maistą, kūrybą virtuvėje, etiketą, bendravimo džiaugsmą ir savarankiškumą.
Video receptą žiūrėkite čia.
Sūriems suktinukams pagaminti reikia:
KAKĖ MAKĖ koldūnų su vištienos įdaru
Šviežios vištienos krūtinėlės
Aliejaus
KAKĖ MAKĖ traškios vištienos prieskonių mišinio
„Sushi nori“ lapų
Kreminio sūrio
Romaninių salotų
Agurkų
Morkų
Raudonų ir geltonų paprikų
ŽALIA GIRIA negazuoto vandens „Kakė Makė“
Sojų padažo
GAIDELIS krekerių su sūriu (galite dėti į suktinukų vidų, jei norisi daugiau traškumo)
KAKĖ MAKĖ koldūnus su vištienos įdaru gruzdinkite gruzdintuvėje.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais, pailgais ir plonais gabaliukais, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos formos. Apšlakstykite aliejumi ir pagardinkite KAKĖ MAKĖ traškios vištienos prieskonių mišiniu. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 3–4 min.
„Sushi nori“ lapus patepkite kreminiu sūriu, dėkite romaninių salotų lapų, šiaudeliais pjaustytų agurkų, morkų, paprikų, keptos vištienos ir koldūnų. Nepamirškite, kad dėti viską reikėtų ties viduriu – taip bus lengviau sukti. Lapo kraštelį pirštais patepkite ŽALIA GIRIA negazuotu vandeniu „Kakė Makė“.
Po truputį tvirtai susukite cilindro formos suktinukus ir perpjaukite per pusę.
Ragaukite mirkydami sojų padaže. Jei norite šiek tiek švelnesnio skonio, praskieskite sojų padažą su vandeniu.
Saldiems suktinukams pagaminti reikia:
Ryžių popieriaus lakštų
Virtų ryžių
Mango
Ananaso
Braškių, aviečių arba šilauogių
Mėtų
TALER traškučių su kokosais
GAIDELIS pusrytainių su vanile
Mėgstamos uogienės
Ryžių popierių iš abiejų pusių apipurkškite vandeniu, į viduriuką dėkite ryžių, šiaudeliais pjaustytų mangų ir ananasų, braškių griežinėlių, mėtų lapelių, trupintų GAIDELIS pusrytainių su vanile ir TALER traškučių su kokosais.
Po truputį tvirtai susukite suktinukus.
Ragaukite suktinukus merkdami į uogienę.
Skanaus!