top of page

Gardūs azijietiški suktinukai su šniceliu be mėsos (Receptas)

Suktinukai yra turbūt visų labai mėgstamas lengvas ir traškus užkandis. Alfas kviečia išbandyti suktinukus su sojų pjausniais ir patiekti juos taip, kad kiekvienas svečias galėtų pats susisukti.


azijietiški suktinukai be mėsos_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


3–4 asm.


Azijietiškiems suktinukams be mėsos pagaminti reikia:

  • 2 šaukštų ryžių acto

  • 1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • 1 saujos virtų ryžių

  • ½ ilgavaisio agurko

  • 2 svogūno laiškų

  • 3–4 SPILVA marinuotų paprikų

  • Keleto mėgstamų salotų lapų

  • 1–2 šaukštų marinuoto imbiero

  • Šlakelio BASSO alyvuogių aliejaus

  • 2 NATURLI sojų pjausnių

  • 1 kupino šaukšto KIKKOMAN padažo „Poke“

  • 1 šaukšto sezamų sėklų

  • 3–4 džiovintų jūrų dumblių lakštų

1. Ryžių actą išmaišykite su DANSUKKER šviesiuoju sirupu. Šiek tiek šio mišinio įpilkite ant

ryžių ir išmaišykite.

2. Agurką supjaustykite pailgomis juostelėmis. Jei svogūnų laiškai yra storesni, juos perpjaukite

išilgai pusiau (ilgis turėtų būti toks pats kaip agurkų gabalėlių).

3. SPILVA marinuotas paprikas supjaustykite juostelėmis.

4. Ant lentelės sudėkite agurkus, svogūnų laiškus, salotas, marinuotas paprikas ir imbierus.

5. ZYLE keptuvėje įkaitinkite BASSO alyvuogių aliejų ir dėkite NATURLI sojų pjausnius. Kepkite

po 2–3 min. iš kiekvienos pusės.

6. Ant iškepusių pjausnių pilkite KIKKOMAN padažo „Poke“, užberkite sezamų sėklų ir

supjaustykite juos pailgais gabalėliais. Dėkite ant lentelės.

7. Iš ryžių (rankas suvilgę šaltu vandeniu) formuokite nedidelius kamuoliukus ir dėkite šalia kitų

ingredientų.

8. Perkirpkite džiovintų jūrų dumblių lakštus per pusę ir ant vienos dalies dėkite salotų, marinuoto

imbiero, agurko, svogūno laišką, marinuotos paprikos, ryžių kamuoliuką ir gabalėlį pjausnio.

Susukite ir ragaukite.

9. Galite skanauti pamerkdami suktinukus į „Poke“ padažą.


PATARIMAI

1. Jei mėgstate avokadą ar ridikus, juos supjaustę taip pat galite panaudoti ruošiant suktinukus.

2. Patiekite ingredientus ant lentelės ir leiskite svečiams patiems suformuoti savo suktinuką.

3. Šį patiekalą geriausia patiekti iškart viską paruošus, tačiau, jei reikia šiek tiek luktelti, kol

susirinks svečiai, papurkškite ant jų šiek tiek vandens ar uždenkite drėgna servetėle.


Gardžių atradimų.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page