Lengvai marinuotų daržovių salotų receptas

Jeigu mėgstate lengvai marinuotas gaivias salotas, šis receptas laukia kaip tik Jūsų.

Cukinija, baltasis ridikas, morkos, mėlynasis kopūstas ir sezamo sėklos: visi šie ingredientai sukuria skonį, kuris pavergs Jūsų jusles.


lengvai marinuotų daržovių salotos, vmg receptas
VMG nuotr.

Lengvai marinuotoms salotoms pagaminti reikia:

  • 2 morkų

  • ½ vidutinio baltojo ridiko

  • 1 cukinijos

  • ¼ mažo mėlynojo kopūsto

  • 3 šaukštų sezamų sėklų

Marinatui:

  • 5 šaukštų sojų padažo

  • 4 šaukštų sezamų aliejaus

  • 2 šaukštų ryžių acto

  • 2 skiltelių kapoto česnako

  • 1 šaukštelio smulkintos imbiero šaknies

  • ½ smulkintos aitriosios paprikos

  • 1 šaukštelio šviežių kapotų kalendrų

  • 1 šaukštelio medaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Morkas ir baltąjį ridiką nuvalykite, cukinijai nupjaukite galiukus, kopūstui nuimkite viršutinius suminkštėjusius lapus. Ridikus ir cukinijas supjaustykite ZYLE pjaustykle plonomis juostelėmis, morkas griežinėliais, kopūstus šiaudeliais.

  2. Marinatui skirtus produktus sumaišykite dubenyje, sudėkite pjaustytas daržoves ir viską gerai išmaišę marinuokite apie 20 min., kol daržovės paleis sultis.

  3. Sudėkite į lėkštę, užpilkite marinato ir užberkite sezamų sėklomis.

Video receptas:


Skanaus!


Naujausi įrašai