top of page

Drėgnas amerikietiško stiliaus obuolių pyragas (Receptas)

  • eglerace
  • 2023-10-03
  • 2 min. skaitymo

Atnaujinta: prieš 4 dienas

Tai klasikinis receptas, kuris Alfo rankose atgijo iš naujo. Su dar daugiau obuolių ir burnoje

tirpstančia trapia tešla.


amerikietiškas obuolių pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


8–10 asm.

Gaminimo laikas: apie 2,5 val.


Amerikietiškam obuolių pyragui pagaminti reikia:

  • 1 stiklinės spanguolių sulčių

  • 2–3 cinamono lazdelių

  • 2 šakelių čiobrelio

  • Žiupsnelio malto kardamono

  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

  • 3–4 šaukštų nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 kg obuolių

  • 200 g margarino „Kepiniams su sviestu“

  • 200 g cukraus

  • 450 g miltų

  • 100 ml natūralaus negazuoto mineralinio vandens

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo

  • 2–3 šaukštų apelsinų džemo

  • 2 klasikinio skonio varškės sūrelių

  • 2 karamelės skonio varškės sūrelių

  • ½ pakelio GAIDELIS sausainių „Karamelė“

  • Žiupsnelio cukraus miltelių

1. Į keptuvę supilkite ½ stiklinės spanguolių sulčių.

2. Sudėkite cinamono lazdeles, čiobrelius, kardamoną, muskato riešutą ir nerafinuotą cukranendrių cukrų. Užvirkite ir virkite iki sirupo konsistensijos.

3. Obuolius nulupkite ir išimkite sėklytes. Supjaustykite skiltelėmis.

4. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite šaltą margariną „Kepiniams su sviestu“, ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“, miltus, natūralų negazuotą mineralinį vandenį ir žiupsnelį druskos. Viską sumalkite, iškočiokite rankomis ir gautą tešlą dėkite į šaldytuvą 1 val. atvėsti.

5. Likusias spanguolių sultis sumaišykite su kukurūzų krakmolu ir supilkite į pagamintą sirupą.

6. Sudėkite smulkintus obuolius ir apelsinų džemą, gerai išmaišykite, kol krakmolas sutirštės.

7. ⅔ atvėsintos tešlos iškočiokite ir dėkite į kepimo formą. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 10–15 min.

8. Į iškepusios tešlos formą sudėkite obuolius.

9. Likusią tešlą iškočiokite, pabarstykite žiupsneliu nerafinuoto cukranendrių cukraus ir

supjaustykite juostelėmis.

10. Ant obuolių masės sudėkite laužytus abiejų skonių sūrelius, užtrupinkite GAIDELIS sausainių „Karamelė“.

11. Pyrago viršų uždenkite tešlos juostelėmis ir kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 45–50 min.

12. Iškeptą pyragą atvėsinkite ir pabarstykite cukraus milteliais.


Gardžių atradimų.


bottom of page