top of page

Drėgnas amerikietiško stiliaus obuolių pyragas (Receptas)

Tai klasikinis receptas, kuris Alfo rankose atgijo iš naujo. Su dar daugiau obuolių ir burnoje

tirpstančia trapia tešla.


amerikietiškas obuolių pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

8–10 asm.

Gaminimo laikas: apie 2,5 val.


Amerikietiškam obuolių pyragui pagaminti reikia:

  • 1 stiklinės HAPPY DAY spanguolių sulčių

  • 2–3 cinamono lazdelių

  • 2 šakelių čiobrelio

  • Žiupsnelio malto kardamono

  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

  • 3–4 šaukštų DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 kg obuolių

  • 200 g VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“

  • 200 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 450 g miltų

  • 100 ml TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo

  • 2–3 šaukštų DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo

  • 2 MAGIJA klasikinio skonio varškės sūrelių

  • 2 MAGIJA karamelės skonio varškės sūrelių

  • ½ pakelio GAIDELIS sausainių „Karamelė“

  • Žiupsnelio DANSUKKER cukraus miltelių

1. Į ZYLE keptuvę supilkite ½ stiklinės HAPPY DAY spanguolių sulčių.

2. Sudėkite cinamono lazdeles, čiobrelius, kardamoną, muskato riešutą ir DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų. Užvirkite ir virkite iki sirupo konsistensijos.

3. Obuolius nulupkite ir išimkite sėklytes. Supjaustykite skiltelėmis.

4. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite šaltą VILNIUS margariną „Kepiniams su sviestu“, DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“, miltus, TICHĖ natūralų negazuotą mineralinį vandenį ir žiupsnelį druskos. Viską sumalkite, iškočiokite rankomis ir gautą tešlą dėkite į šaldytuvą 1 val. atvėsti.

5. Likusias spanguolių sultis sumaišykite su kukurūzų krakmolu ir supilkite į pagamintą sirupą.

6. Sudėkite smulkintus obuolius ir DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemą, gerai išmaišykite, kol krakmolas sutirštės.

7. ⅔ atvėsintos tešlos iškočiokite ir dėkite į kepimo formą. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 10–15 min.

8. Į iškepusios tešlos formą sudėkite obuolius.

9. Likusią tešlą iškočiokite, pabarstykite žiupsneliu nerafinuoto cukranendrių cukraus ir

supjaustykite juostelėmis.

10. Ant obuolių masės sudėkite laužytus MAGIJA abiejų skonių sūrelius, užtrupinkite GAIDELIS sausainių „Karamelė“.

11. Pyrago viršų uždenkite tešlos juostelėmis ir kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 45–50 min.

12. Iškeptą pyragą atvėsinkite ir pabarstykite DANSUKKER cukraus milteliais.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page