top of page

Obuolių pyragas Deanui Winchesteriui (Receptas)

Kartais reikia pailsėti, pasiimti bent pusvalandį atostogų. Puiku, jeigu poilsio minutę po ranka kava, arbata ir gabalėlis šio nuostabaus, kreminio, kvapnaus obuolių pyrago. Receptas, pagal kurį pyragą išsikepsite greitai ir lengvai.



JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

6 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 10 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės temperatūra 180 °C


Obuolių pyragui pagaminti reikia:

  • 300 g miltų

  • 200 g sviesto

  • 50 ml labai šalto vandens

  • Druskos

Įdarui:

  • 4–5 obuoliai

  • 50 g sviesto

  • 120 g cukraus

  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo

  • Stambaus cukraus pabarstyti

  1. Šaltą sviestą sukapokite iki smulkių trupinių su miltais ir druska. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Suformuokite diską ir šaldykite šaldytuve ne trumpiau nei 30 min.

  2. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais, sudėkite į keptuvę, suberkite cukrų ir troškinkite su sviestu 10–15 min. Suberkite krakmolą ir viską išmaišykite. Įdarą ataušinkite.

  3. Tešlą padalykite į 2 nelygias dalis, iškočiokite.

  4. 22 cm skersmens kepimo formą išklokite didesniu tešlos gabalu, pabadykite šakute ir pakepkite 10–12 minučių.

  5. Sudėkite įdarą, užklokite mažesniu tešlos gabalu, užspauskite kraštus ir atsargiai šakute padarykite skylutes. Pašlakstykite vandeniu ir pabarstykite stambiu cukrumi. Kepkite dar 30 minučių.

Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page