Didžiulis užkandžių padėklas, kai nesinori gaminti (Receptas)
- eglerace
- 07-25
- 2 min. skaitymo
Laukiate svečių, bet nesinori gaminti? Paruoškite jiems didžiulį užkandžių padėklą, kurio skoniais pasimėgaus didesnė kompanija, o mažesnė net ir pasisotins iki soties. Alfas surinko tokį įvairaus skonio, skirtingų tekstūrų užkandžių ir pagardų rinkinį, kuris paliks įspūdį net visko mačiusiam maisto gurmanui, o naminei slyvų salsai svečiai plos atsistoję.
Labai mažai pastangų, nes beveik nereikia gaminti – maksimalus rezultatas!

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
6–8 asm.
Gaminimo laikas: apie 40 min.
Padėklui sudėlioti reikia:
100 g GARDEN GOURMET veganiškų falafelių
100 g vynuogių
1 šaukšto NATURALISIMO ypač tyro alyvuogių aliejaus
450 g KITCHEN ME marinuotų antienos šašlykų
200 g meliono
50 g ESPANA vytinto kumpio
200 g krevečių
3 šaukštų KIKKOMAN padažo „Yakitori“
150 g ILE DE FRANCE bri sūrio riekelėmis
40 g sūrių riestainių
1 indelio slyvų salsos
3–4 šaukštų DR. OETKER desertinio karamelės padažo
2–3 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų kečupo „Klasikinis“
2–3 šaukštelių KĖDAINIŲ KONSERVAI mangų džemo
1–2 šaukštų SACLA raudonojo pesto padažo
72 g GAIDELIS grietinės ir svogūnų skonio krekerių
125 g ILE DE FRANCE kamambero sūrio
150 g SACLA artišokų
40 g žemės riešutų (vasabio skonio)
1 persiko
100 g raudonųjų serbentų
Keleto šakelių petražolių
Į kepimo skardą sudėkite GARDEN GOURMET falafelius, šalia suberkite vynuoges. Kepkite įkaitintoje 200 °C orkaitėje apie 15 min.
Į įkaitintą keptuvę pilkite NATURALISIMO ypač tyrą alyvuogių aliejų, apkepkite KITCHEN ME marinuotus antienos šašlykus.
Išskobkite rutuliukus iš meliono minkštimo. Sudėkite juos atgal į meliono puselę ir pridėkite ESPANA vytinto kumpio juostelių.
Krevetes apkepkite su KIKKOMAN „Yakitori“ padažu. Suverkite ant medinių iešmelių ir dėkite ant serviravimo lentos.
Išdėliokite falafelius, keptas vynuoges ir krevečių iešmelius. Šalia pridėkite susuktas ILE DE FRANCE bri sūrio riekeles ir sūrius riestainius.
Į mažus indelius supilkite: slyvų salsą, DR. OETKER karamelinį padažą, KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų kečupą „Klasikinis“, KĖDAINIŲ KONSERVAI mangų džemą ir SACLA raudonąjį pesto padažą.
Išdėliokite GAIDELIS grietinės ir svogūnų skonio krekerius.
Pridėkite ILE DE FRANCE kamambero sūrį ir SACLA marinuotus artišokus. Įkomponuokite šiek tiek vasabio skonio žemės riešutų. Supjaustykite persiką griežinėliais ir išdėliokite šalia.
Papuoškite šviežiais serbentais ir žolelėmis.
SLYVŲ SALSAI:
3–4 slyvų
½ mėlynojo svogūno
½ aitriosios paprikos
1 česnako skiltelės
1 saujos šviežių kalendrų arba petražolių
1 šaukšto NATURALISIMO ypač tyro alyvuogių aliejaus
1–2 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Smulkiai supjaustykite slyvas, svogūną, aitriąją papriką, česnaką ir šviežias žoleles.
Sumaišykite su NATURALISIMO ypač tyru alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite ir serviruokite mažame indelyje.
Gardžių atradimų.
Daugiau gardžių ir greitai paruošiamų receptų vasarai rasite naujoje Alfo knygoje PRISIPRPUSI VASARA. Skaitykite ir dalinkitės visiškai nemokamai!



























