top of page

Didžiulis užkandžių padėklas, kai nesinori gaminti (Receptas)

  • eglerace
  • 07-25
  • 2 min. skaitymo

Laukiate svečių, bet nesinori gaminti? Paruoškite jiems didžiulį užkandžių padėklą, kurio skoniais pasimėgaus didesnė kompanija, o mažesnė net ir pasisotins iki soties. Alfas surinko tokį įvairaus skonio, skirtingų tekstūrų užkandžių ir pagardų rinkinį, kuris paliks įspūdį net visko mačiusiam maisto gurmanui, o naminei slyvų salsai svečiai plos atsistoję. 

Labai mažai pastangų, nes beveik nereikia gaminti – maksimalus rezultatas! 

užkandžių padėklas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

6–8 asm.

Gaminimo laikas: apie 40 min.

Padėklui sudėlioti reikia:

  • 100 g GARDEN GOURMET veganiškų falafelių

  • 100 g vynuogių

  • 1 šaukšto NATURALISIMO ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 450 g KITCHEN ME marinuotų antienos šašlykų

  • 200 g meliono

  • 50 g ESPANA vytinto kumpio

  • 200 g krevečių

  • 3 šaukštų KIKKOMAN padažo „Yakitori“

  • 150 g ILE DE FRANCE bri sūrio riekelėmis

  • 40 g sūrių riestainių 

  • 1 indelio slyvų salsos  

  • 3–4 šaukštų DR. OETKER desertinio karamelės padažo

  • 2–3 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų kečupo „Klasikinis“

  • 2–3 šaukštelių KĖDAINIŲ KONSERVAI mangų džemo

  • 1–2 šaukštų SACLA raudonojo pesto padažo

  • 72 g GAIDELIS grietinės ir svogūnų skonio krekerių

  • 125 g ILE DE FRANCE kamambero sūrio 

  • 150 g SACLA artišokų 

  • 40 g žemės riešutų (vasabio skonio)

  • 1 persiko 

  • 100 g raudonųjų serbentų

  • Keleto šakelių petražolių 


  1. Į kepimo skardą sudėkite GARDEN GOURMET falafelius, šalia suberkite vynuoges. Kepkite įkaitintoje 200 °C orkaitėje apie 15 min. 

  2. Į įkaitintą keptuvę pilkite NATURALISIMO ypač tyrą alyvuogių aliejų, apkepkite KITCHEN ME marinuotus antienos šašlykus.   

  3. Išskobkite rutuliukus iš meliono minkštimo. Sudėkite juos atgal į meliono puselę ir pridėkite ESPANA vytinto kumpio juostelių.

  4. Krevetes apkepkite su KIKKOMAN „Yakitori“ padažu. Suverkite ant medinių iešmelių ir dėkite ant serviravimo lentos. 

  5. Išdėliokite falafelius, keptas vynuoges ir krevečių iešmelius. Šalia pridėkite susuktas ILE DE FRANCE bri sūrio riekeles ir sūrius riestainius. 

  6. Į mažus indelius supilkite: slyvų salsą, DR. OETKER karamelinį padažą, KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų kečupą „Klasikinis“, KĖDAINIŲ KONSERVAI mangų džemą ir SACLA raudonąjį pesto padažą. 

  7. Išdėliokite GAIDELIS grietinės ir svogūnų skonio krekerius.

  8. Pridėkite ILE DE FRANCE kamambero sūrį ir SACLA marinuotus artišokus. Įkomponuokite šiek tiek vasabio skonio žemės riešutų. Supjaustykite persiką griežinėliais ir išdėliokite šalia.

  9. Papuoškite šviežiais serbentais ir žolelėmis.

SLYVŲ SALSAI: 

  • 3–4 slyvų

  • ½ mėlynojo svogūno

  • ½ aitriosios paprikos  

  • 1 česnako skiltelės 

  • 1 saujos šviežių kalendrų arba petražolių

  • 1 šaukšto NATURALISIMO ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 1–2 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių 

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų


  1. Smulkiai supjaustykite slyvas, svogūną, aitriąją papriką, česnaką ir šviežias žoleles. 

  2. Sumaišykite su NATURALISIMO ypač tyru alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite ir serviruokite mažame indelyje.


Gardžių atradimų.



Daugiau gardžių ir greitai paruošiamų receptų vasarai rasite naujoje Alfo knygoje PRISIPRPUSI VASARA. Skaitykite ir dalinkitės visiškai nemokamai!

ree

bottom of page