top of page

Cukinijų blynai su silkės padažu (Receptas)


cukinijų blyneliai_receptas
VMG nuotr.

4 asmenims


Cukinijų blynams pagaminti reikia;

  • 400 g cukinijos

  • 5 šaukštų miltų

  • 50 g tarkuoto fermentinio sūrio

  • ½ ropinio svogūno

  • 1 kiaušinio

  • 1 skiltelės česnako

  • žiupsnelio kapotų petražolių ir krapų

  • druskos, pipirų

  • aliejaus kepti

Patiekti:

  • 4 šaukštų marinuotų kelmučių

  • 4 šaukštelių lašišų ikrų

  • 200 g silkių filė

  • krapų ir svogūnų laiškų papuošti

  1. Blynams: per burokinę tarką sutarkuokite cukiniją. Suberkite tarkuotą sūrį, smulkintą svogūną, česnaką, prieskonines žoleles, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais ir maišydami suberkite miltus.

  2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepkite nedidelius blynelius. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

  3. Į lėkštes sudėkite iškeptus blynus, ant jų arba šalia dėkite silkės gabalėlių, užberkite ikrų ir kelmučių. Papuoškite krapų šakelėmis ir svogūnų laiškais.

Skanaus,

Naujausi įrašai

bottom of page