top of page

Geltonųjų pomidorų, apelsinų ir cukinijų salotų su garstyčių užpilu receptas

Citrusiniai vaisiai gardžiai dera su pomidorais ir kitomis šviežiomis daržovėmis.

Švelnus garstyčių padažas šioms salotoms suteiks ypatingą akcentą.


salotos su pomidorais, apelsinais ir cukinijomis_receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

4 asm.

15 min gaminimas


Salotoms pagaminti reikia:

  • 2 nedidelių cukinijų

  • 2 geltonųjų pomidorų

  • 1 apelsino

  • 160 g įvairių švelnių salotų lapų

  • mišinio

  • Cukinijų marinatui:

  • 2 šaukštų saldžių garstyčių

  • 50 ml apelsinų sulčių

  • 20 ml aliejaus

  • Žiupsnelio malto cinamono

  • Žiupsnelis druskos

  • Salotų užpilui:

  • 30 ml aliejaus

  • 30 ml citrinų sulčių

  • 1 šaukšto saldžių garstyčių

  • 1 šaukštelio druskos

1. Supjaustykite cukinijas plonomis riekelėmis per visą ilgį.

2. Cukinijų marinatui sumaišykite saldžiąsias garstyčias, apelsinų sultis

ir aliejų. Suberkite cinamoną ir druską, gerai išmaišykite.

3. Cukinijų riekeles tepkite marinatu ir suvyniokite į vyniotinius. Palikite pusvalandžiui.

4. Apelsiną nulupkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis, taip pat supjaustykite ir pomidorus.

5. Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, pomidorų ir apelsinų riekeles.

6. Salotų užpilui sumaišykite aliejų, HEINZ saldžiąsias garstyčias, citrinų sultis ir druską. Salotas pašlakstykite užpilu ir ant viršaus sudėliokite cukinijų vyniotinius.



Skanaus.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page