Citrusiniai vaisiai gardžiai dera su pomidorais ir kitomis šviežiomis daržovėmis.
Švelnus garstyčių padažas šioms salotoms suteiks ypatingą akcentą.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
15 min gaminimas
Salotoms pagaminti reikia:
2 nedidelių cukinijų
2 geltonųjų pomidorų
1 apelsino
160 g įvairių švelnių salotų lapų
mišinio
Cukinijų marinatui:
2 šaukštų saldžių garstyčių
50 ml apelsinų sulčių
20 ml aliejaus
Žiupsnelio malto cinamono
Žiupsnelis druskos
Salotų užpilui:
30 ml aliejaus
30 ml citrinų sulčių
1 šaukšto saldžių garstyčių
1 šaukštelio druskos
1. Supjaustykite cukinijas plonomis riekelėmis per visą ilgį.
2. Cukinijų marinatui sumaišykite saldžiąsias garstyčias, apelsinų sultis
ir aliejų. Suberkite cinamoną ir druską, gerai išmaišykite.
3. Cukinijų riekeles tepkite marinatu ir suvyniokite į vyniotinius. Palikite pusvalandžiui.
4. Apelsiną nulupkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis, taip pat supjaustykite ir pomidorus.
5. Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, pomidorų ir apelsinų riekeles.
6. Salotų užpilui sumaišykite aliejų, HEINZ saldžiąsias garstyčias, citrinų sultis ir druską. Salotas pašlakstykite užpilu ir ant viršaus sudėliokite cukinijų vyniotinius.
Skanaus.
Comentários