top of page

Cukinijų paplotėliai su varškės padažu (Receptas)

Cukinijų blynai arba cukinijų paplotėliai yra gardus ir greitas sprendimas, kai namuose yra cukinija. Varškės padažas prideda sotumo. Puikus patiekalas ir pusryčiams, ir vakarienėms.

cukinijų paplotėliai_receptas
VMG nuotr.

Cukinijų paplotėliams su varškės padažu pagaminti reikia:

  • 2 cukinijų (~650–700 g)

  • 1 ryšelio krapų

  • 1 šaukšto česnakų granulių

  • 1 šaukšto smulkintų raudonėlių

  • 100 ml nealkoholinio šviesiojo alaus

  • 150 g tarkuoto sūrio („Gouda“ tipo)

  • 150–180 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

Varškės pagardui:

  • 200 g ekologiškos varškės

  • 100 ml grietinėlės

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukštelio maltų kmynų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Granatų sėklų ir žalumynų (patiekti)


  1. Paplotėliams sutarkuokite cukinijas, susmulkinkite krapus, sumaišykite su česnakais, raudonėliais, druska, supilkite nealkoholinį šviesųjį alų ir suberkite sūrį. Viską gerai išmaišykite.

  2. Suberkite miltus, kepimo miltelius.

  3. Gautą masę dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje apie 20–25 min.

  4. Paplotėlius išimkite ir patiekite su varškės padažu. Papuoškite žalumynais ir granatų sėklomis.

  5. Sutrinkite varškę kartu su grietinėle. Pagardinkite prieskoniais, įtarkuokite česnaką. Jei masė tirštoka, tuomet įpilkite dar grietinėlės.

  6. Paplotėlius patiekite su padažu ir papuošę šviežiomis mėtų šakelėmis bei granatų sėklomis.


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.




Gardžių atradimų.

תגובות


Naujausi įrašai

bottom of page