top of page

Cukinijų brusketos su kepta citrina ir ančiuviais ir vytintu kumpiu bei varškės (Receptas)


cukinijų brusketos_Alfo receptas
VMG nuotr.

Cukinijų brusketoms paruošti reikia:

  • 1 cukinijos

  • 100 g DOBILAS ekologiškos varškės 9 % rieb.

  • 3 šaukštų grietinėlės

  • 1 skiltelės česnako

  • Keleto šakelių krapų

  • 1 pomidoro

  • 1 paprikos

  • 1 svogūno

  • Keleto šakelių petražolių

  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • ½ citrinos

  • 40 g serano kumpio

  • 20 g ančiuvių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir apskrudinkite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių po 1 min. arba kol apskrus.

  2. DOBILAS ekologišką varškę sutrinkite su grietinėle, dalimi smulkintų česnakų, smulkintais krapais, druska ir pipirais.

  3. Pomidorą, papriką, likusius česnakus, svogūnus ir petražoles susmulkinkite, sumaišykite su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais.

  4. Ant cukinijų sudėkite varškės kremą ir serano kumpį, ant kitų gabalėlių dėkite paprikų kapotinį, ančiuvius ir užtarkuokite citrinos žievelės.

Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page