Nors citrina niekaip nesusijusi su lietuviška vasara ir yra, galima sakyti, demisezoninis vaisius, tačiau gaivios jos rūgštelės mes labiausiai ilgimės vasarą. Citrinų šerbetas, citrinų limonadas, jūrų gėrybės, patiektos su citrinos griežinėliu, citrinų kremas – visa tai yra apie lengvą, saulėtą, gaivią vasarą.
Alfas kviečia išbandyti receptą-transformerį – labai universalų citrinų kremą arba… įdarytas citrinas! Palepins skoniais, kvapais ir vaizdais papuoš kiekvieną susibūrimą, vakarėlį ar šventę.
Video receptą rasi Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
10 asm.
Gaminimo laikas: apie 20 min.
Citrinų kremui pagaminti reikia:
3 citrinų
1 puodelio šviežiai spaustų citrinų sulčių
150 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
60 g NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan Block“
4 kiaušinių trynių
Citrinas perpjaukite per pusę, išskobkite minkštimą ir sudėkite jį į indą.
Išspauskite citrinų sultis ir perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklų.
Garų vonelėje sumaišykite ⅓ puodelio DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“, citrinų sultis ir NATURLI ekologiškus tepiuosius riebalus „Vegan Block“. Retkarčiais pamaišykite.
Kitame dubenėlyje išplakite kiaušinių trynius ir sumaišykite su likusiu cukrumi. Indą grąžinkite atgal į garų vonelę ir lėtai pilkite karštą citrinų sulčių mišinį, nuolat maišykite šluotele. Virkite, nustatę vidutinę kaitrą, kol masė sutirštės.
Citrininį kremą supilkite į stiklainį ir uždenkite. Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve.
Įdarytoms citrinoms paruošti reikia:
3 išskobtų citrinų
50 g šviežių aviečių
40 g MAGIJA varškės sūrelio su sūdyta karamele
Į citrinų vidų dėkite aviečių, po gabalėlį MAGIJA varškės sūrelio su sūdyta karamele ir užpilkite paruoštu citrininiu kremu.
Dėkite į šaldiklį ir palikite sustingti.
Gardžių atradimų.