top of page

Pusiau džiovinti pomidorai su česnakais ir citrina (Receptas)

  • Writer: vmgonline
    vmgonline
  • 2020-10-28
  • 1 min. skaitymo

Mėgstate džiovintais pomidorais gardinti naminius patiekalus, pavyzdžiui, makaronus, įvairius troškinius, apkepus ir pan.? Tokių pomidorų pasiruošti namuose nėra sudėtinga, svarbu nepamiršti kelių svarbių smulkmenų.

džiovinti pomidorai_naminiai džiovinti pomidorai_receptas_pomidorų pagardas_pomidorai žiemai
VMG nuotr.

Laidą ALFO VILA žiūrėkite čia


300 g stiklainiui


Pusiau džiovintiems pomidorams pagaminti reikia:

  • ½ kg mėgstamų pomidorų (vyšninių ar slyvinių)

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 2–3 česnako skiltelių

  • Žiupsnelio ⅓ citrinos žievelės

  • 1 stiklinės OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus

1. Supjaustykite pomidorus skiltelėmis ar per pusę (priklauso nuo to, kokio dydžio juos

pasirinksite), užberkite cukraus, dėkite į ZYLE džiovyklę ir džiovinkite apie 6–8 val., kad išorė būtų išdžiūvusi, o vidus minkštesnis. Maždaug 70–75 °C temp.

2. Pomidorus ir pjaustyto česnako gabaliukus sudėkite į mažą stiklainėlį. Įtarkuokite citrinos

žievelės.

3. Į keptuvę pilkite OBELIŲ džiovintų pomidorų skonio aliejaus. Ir pakaitinkite iki 100 °C temp.

4. Supilkite aliejų į stiklainėlį. Stiklainį prieš naudojant iškaitinkite

5. Palaikykite 5–7 dienas, kad įsigertų skoniai.


Skanaus!

bottom of page