„Nekaltų", bet kartu ir neatsivalgomų desertų būna. Grilyje kepti medumi patepti vaisiai yra kaip tik toks gurmaniškas nuotykis.
3–4 asm.
Grilyje keptų vaisių asorti pagaminti reikia:
1 saujelės kedrinių pinijų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio kardamono miltelių
Žiupsnelio maltų gvazdikėlių
3–4 šaukštų medaus
1 vidutinės kriaušės
2 vidutinių figų
2 ananaso griežinėlių
1 vidutinio persiko
3 skiltelių arbūzo
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 žaliosios citrinos
1 kuokštelio mėtų
Kedrines pinijas pakepinkite sausoje, karštoje keptuvėje, kol apskrus.
Druską, kardamono ir gvazdikėlių miltelius permaišykite su skystu medumi.
Visus vaisius įtrinkite alyvuogių aliejumi ir kepkite ant įkaitinto grilio arba grilinės keptuvės po 2–3 min. iš abiejų pusių. Kai vaisiai suminkštės, glazūruokite juos medaus mase ir kepkite iš abiejų pusių po maždaug 30 sek.
Keptus vaisius sudėkite į lėkštę, patarkuokite žaliosios citrinos žievelės, apšlakstykite išspaustomis sultimis, apibarstykite kedrinėmis pinijomis ir mėtų lapeliais.
Patiekite kartu su natūraliu jogurtu arba ledais.
Skanaus!