top of page

Vasariški sumuštiniai su paukštiena arba veganišku maltiniu (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 17 valandų
  • 2 min. skaitymo

Atnaujinta: prieš 2 valandas

Geras skanus sumuštinis – visada gera išeitis. Tradicinis sumuštinis – greitas sprendimas alkiui nuraminti, o štai netradiciškai ypatingas sumuštinis vertas net ir ypatingesnės progos, pavyzdžiui, filmo vakaro, pikniko miške arba lėtųjų savaitgalio pusryčių. 

Vienas receptas ir dvi sultingo ir skonių turtingo sumuštinio versijos: tiems, kurie nori su mėsa ir tiems, kurie nori be mėsos! 

Skanaus. 

vasariškas sumuštinis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

2 asm. 

Gaminimo laikas: 25 min. 


Sumuštiniams pagaminti reikia:

  • 340 g LAPINO PUOTA ančių kulšelių mėsos (troškinti, kepti)

  • 2 šaukštų BIONATURALIS ekologiško nerafinuoto rapsų aliejaus 

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų 

  • 150 g GARDEN GOURMET veganiškų maltinių 

  • 40 g konservuotų ananasų 

  • ½ mėlynojo svogūno

  • 5–6 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI BBQ padažo „Roasted garlic“

  • 1 pomidoro 

  • 4 riekelių šviesios duonos

  • 150 g mocarelos

  • 4 ILE DE FRANCE bri sūrio riekelių

  • 1–2 saujų šviežių žolelių 


  1. Į kepimo popieriumi išklotą skardą sudėkite LAPINO PUOTA ančių kulšelių mėsą. Apšlakstykite BIONATURALIS ekologišku nerafinuotu rapsų aliejumi, apibarstykite druska ir prieskoniais. Mėsą uždenkite folija ir dėkite į įkaitintą 160 °C orkaitę. Kepkite, kol mėsa taps minkšta.

  2. GARDEN GOURMET veganiškus maltinius apkepinkite keptuvėje ir supjaustykite juostelėmis.

  3. Iškeptą ančių kulšelių mėsą suberkite į dubenį ir šakute susmulkinkite. Suberkite konservuotus ananasus ir kubeliais smulkintą svogūną. Įmaišykite KĖDAINIŲ KONSERVAI BBQ padažą „Roasted garlic“.

  4. GARDEN GOURMET maltinius supjaustykite juostelėmis ir kitame dubenyje sumaišykite su likusia BBQ padažo dalimi.

  5. Pomidorą supjaustykite griežinėliais, pagardinkite druska ir pipirais.

  6. Duoną supjaustykite storesnėmis riekelėmis. Ant vienos riekės dėkite ančių kulšelių ir ananasų įdarą, ant kitos – veganiškas juosteles su barbekiu padažu.

  7. Ant abiejų riekelių uždėkite mocarelos sūrio, pomidoro griežinėlių ir ILE DE FRANCE bri sūrio riekelių. Viršų uždenkite kita duonos riekele.

  8. Sumuštinius dėkite į NINJA DOUBLE STACK XL karšto oro gruzdintuvę. Kepkite 200 °C apie 8 min., kol sumuštiniai gražiai apskrus.

  9. Papuoškite šviežiomis žolelėmis.

Daugiau gardžių ir greitai paruošiamų receptų vasarai rasite naujoje Alfo knygoje PRISIPRPUSI VASARA. Skaitykite ir dalinkitės visiškai nemokamai!

Gardžių atradimų.

bottom of page