top of page

Keptos krevetės su citrina (Receptas)


keptos krevetės su citrina_receptas
VMG nuotr.

2 asmenims


Keptoms krevetėms su citrina paruošti reikia:

  • 300 g lukštentų virtų tigrinių krevečių

  • 5 skiltelių česnako

  • 50 g sviesto

  • 50 g alyvuogių aliejaus

  • žiupsnelio druskos

  • maltų juodųjų pipirų

  • 1 citrinos

  • saujos čiobrelių

  • kelių šakelių šalavijų

  • kelių šakelių petražolių

  • čiabatos ar kitos šviesios duonos (skrudinti)

1. Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite šaukštą aliejaus. Delnu sutraiškykite neišlukštentą česnaką, sumeskite į aliejų, pakepkite minutę. Tada įmeskite žalumynus. Jiems pradėjus skleisti kvapą – supilkite likusį aliejų. Jam kiek įkaitus, sudėkite krevetes. Apkepkite krevetes 2 minutes lengvai pamaišydami, sudėkite sviestą. Kai jis ištirps, gerai išmaišykite ir išjunkite ugnį.

2. Patiekalą pagardinkite druska, pipirais ir išspaustomis citrinos sultimis.

3. Patiekite su padažu, kuris susidarė keptuvėje, o duoną valgykite jame mirkydami.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page