Dar viena kulinarinį „Oskarą" pelniusi knyga padovanojo Alfui jauniausio Europoje ir daugiausia apdovanojimų turinčio virtuvės šefo titulą
- eglerace
- 06-27
- 2 min. skaitymo
Virtuvės šefas, kulinarinių knygų autorius Alfas Ivanauskas nė kiek nesigėdija prisipažinti, kad pradėjęs rašyti knygą vaikams „Kakė Makė. Virtuvėje su Alfu“, mintyse įsivaizdavo, kad lipa ant nugalėtojų pakylos prestižiniais laikomuose „Gourmand World Cookbook Awards“ apdovanojimuose. Taip ir nutiko, lietuvio kartu su vaikų mėgstamu personažu Kake Make sukurta receptų knyga buvo pripažinta geriausia žinomo Europos šefo kulinarine knyga.

Kiekvienais metais skirtingose šalyse vykstantys prestižiniai, pasaulio maisto ir vyno leidinių
apdovanojimai „Gourmand World Cookbook Awards“ šiemet kulinarinių leidinių autorius
sukvietė į Portugaliją. Dėl geriausiųjų vardų varžėsi autoriai iš 200 šalių. Tarp jų ir atsidūrė
leidyklos „Alma littera“ išleista knyga „Kakė Makė. Virtuvėje su Alfu“.
Geriausios žinomo Europos šefo knygos apdovanojimas kulinarijos Oskaruose teikiamas už
novatorišką požiūrį, išpildytą idėją, patrauklų, įdomų rašymo stilių ir pagarbą maisto kultūrai.
Ar įsivaizduojate vaiką, kuris ne tik su džiaugsmu valgo, bet ir pats gamina? Kakė Makė ir
Alfas Ivanauskas kviečia į kulinarinį nuotykį, kuris gali pakeisti šeimos vakarus.
„Nuo pat pradžių norėjau sukurti išskirtinį leidinį, kuris būtų ne tik knyga, bet ir interaktyvus,
vaikus bei tėvus galintis sudominti kūrinys, - sako A. Ivanauskas ir priduria receptus knygai
kūręs ir patiekalus fotografavęs taip, kad skaitytojams norėtųsi knygą suvalgyti. – Žinoma,
valgyti jos nereikia, užteks, kad vaikai knygoje atras valgomojo popieriaus receptą ir,
pasigaminę tokį įdomų patiekalą, ragaus jo su tėvais”.

Nuo šiol Alfas Ivanauskas nešios jauniausio Europoje, daugiausia kulinarinių knygų išleidusio ir daugiausia tarptautinių apdovanojimų pelniusio virtuvės šefo titulą.
Kakės Makės receptų knygoje mažieji skaitytojai gali rasti ne tik valgomojo popieriaus, bet ir
valgomų voratinklių, spalvoto sniego, neatsivalgomų ledų bei kitų gardžiausių patiekalų
receptų. Knyga papildyta QR kodais, kurie leidžia žiūrėti trumpus vaizdo įrašus su autoriaus
pasakojimais ir patarimais, o receptai sukurti taip, kad vaikas galėtų juos gaminti pats arba
kartu su šeima.
Su vaikų pamėgta heroje – Kake Make – A. Ivanauskas sako norėjęs draugauti jau seniai.
Kakė Makė, pripažįsta, lyg mažoji jo paties versija: išradinga ir jau vaikystėje mėgstanti
gaminti. „Taigi, drauge sukūrėme knygą, kokią pats būčiau norėjęs turėti vaikystėje“, – sako.
Knygos autorius įsitikinęs, kad kulinarija gali tapti raktu ir į kitas svarbias gyvenimo sritis.
Virtuvė yra gera vieta išlaisvinti fantaziją, išmokti chemijos, fizikos, matematikos, ugdyti
motoriką. Jis sako nepažįstantis nė vieno žmogaus, kuriam nepatiktų mokantys gerai gaminti,
o maisto ruošimo procesą lygina su laisve – kuri tai, ką nori, nepaisydamas kitų pageidavimų.
„Tai, kad vaikas moka gaminti, yra didžiulis jo savarankiškumo ženklas. Dirbdamas su
vaikais matau, kaip tai, ką jie išmoksta virtuvėje, padeda auginti jų kūrybiškumą,
atsakingumą, kruopštumą, ugdo empatijos ir draugystės jausmą”, - teigia prestižinį
kulinarijos pasaulio apdovanojimą gavęs A. Ivanauskas.
Jis neabejoja, kad „Gourmand World Cookbook Awards“ apdovanojimas yra svarbus ne tik
jo paties darbo įvertinimas, – apdovanojimą laimėję šefai keičia požiūrį į kulinariją, tampa
įkvepiančiais pavyzdžiais, daro įtaką gastronomijos pasauliui, bet ir svarbi Lietuvos leidėjų
pergalė – knygai „Kakė Makė. Virtuvėje su Alfu“ atsiveria tarptautinės galimybės.

Apdovanotą knygą už labai gerą kainą dabar galite įsigyti čia.