Bulvių riekelių pyragas


Reikia:

  • 6–8 vienodo dydžio bulvės

  • 80 g sviesto

  • 1 šaukštelis Provanso žolelių

  • žiupsnelis druskos

  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų


1. Šiam patiekalui gaminti bulves rinkitės vienodo dydžio, lygias. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite storasienę kepimo formą, gausiai ištepkite ją sviestu.

2. Bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais (geriausia – specialia pjaustykle).

3. Ištirpinkite sviestą, bet jo nekaitinkite, įberkite Provanso žolelių, druskos ir pipirų.

4. Bulvių griežinėlius sudėkite į sviestą ir atsargiai pamaišykite, kad visos riekelės būtų juo padengtos. Išdėliokite griežinėlius formoje.

5. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Ar bulvės iškepusios, patikrinkite įsmeigę medinį iešmelį.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg