top of page

Netikėtas bulvių košės apkepas be mėsos (Receptas)

Kaip iš lietuvių virtuvės karalienės bulvės paruošti ypatingai skanų apkepą? Išbandykite Alfo receptą.

bulvių apkepas be mėsos, Alfo receptas
VMG nuotr.

#Alfodidysisšou žiūrėkite čia


Bulvių košės apkepui pagaminti reikia:

  • 4–5 vidutinių bulvių

  • 1 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio

  • 2 kiaušinių

  • 2 vidutinių morkų

  • 1 vidutinio svogūno

  • 2–3 vidutinių pomidorų

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 1 nedidelės saujos SPILVA marinuotų uoginių paprikų

  • 3–4 šaukštų OBELIŲ čili pipirų ir rapsų aliejaus

  • 1 šakelės rozmarino

  • KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių

  • 1 ryšulėlio čiobrelių

  • 1 pakelio NATURLI šaldyto sojų faršo

  • 1 stiklinės virtų raudonųjų pupelių

  • 1 stiklinės virtų avinžirnių

  • 5–6 šaukštų SUSLAVIČIAUS pikantiško pomidorų kečupo

  • KOTANYI druskos

  • KOTANYI juodųjų pipirų

  1. Bulves supjaustykite vienodo dydžio dalimis, išvirkite ir sutrinkite bulvių trintuve iki vientisos konsistencijos. Į gautą masę berkite ⅔ stiklinės sūrio, KOTANYI druskos, muškite kiaušinius ir viską labai gerai išmaišykite. Morkas ir svogūnus supjaustykite vienodo dydžio kubeliais, pomidorus kąsnio dydžio dalimis, česnaką ir SPILVA marinuotas uogines paprikas susmulkinkite.

  2. Įkaitintoje ZYLE keptuvėje su OBELIŲ čili pipirų ir rapsų aliejumi apkepinkite morkas ir svogūnus, kol apskrus. Berkite česnaką, dėkite rozmarino šakelę. Lengvai pakepinę, sudėkite pjaustytus pomidorus ir uogines paprikas, berkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių, išmaišykite ir retkarčiais pamaišydami, kepinkite apie 2 min.

  3. Čiobrelį lengvai suvilgykite aliejumi. Į keptuvę su troškiniu berkite NATURLI šaldytą sojų faršą, raudonąsias pupeles, avinžirnius, pilkite SUSLAVIČIAUS pikantišką kečupą, pasūdykite, išmaišykite. Nuolat maišydami, kepinkite apie 2 min.

  4. Gautą masę tolygiai paskirstykite po kepimo skardą, ant viršaus užtepkite gamintos bulvių košės, apibarstykite likusiu kietuoju sūriu, uždėkite čiobrelių, užbarstykite KOTANYI juodųjų pipirų ir kepkite 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min. arba kol viršus gražiai apskrus.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page