Neatsivalgomas bulvių šimtalapis (Receptas)

Jeigu dievinate bulvių patiekalus, privalote pasigaminti ir išbandyti šį bulvių šimtalapiu vadinamą bulvių riekelių apkeptą su triušienos dešrelėmis.

bulvių apkepas, vmg receptas, Alfo receptas
VMG nuotr.

Bulvių šimtalapiui iškepti reikia:

  • 1 vidutinio svogūno

  • 4–5 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 ryšulėlio svogūnų laiškų

  • 1 ryšulėlio kalendrų

  • 5–6 bulvių

  • 1 pakelio KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių

  • 200 g sviesto

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Svogūną ir SPILVA marinuotus agurkėlius supjaustykite smulkiais kubeliais, česnaką, svogūnų laiškus ir kalendras susmulkinkite. Bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais.

  2. Bulves 1 min. apvirkite verdančiame sūdytame vandenyje, nukoškite, išmaišykite su druska, pipirais ir leiskite pravėsti. KITCHEN ME šviežias triušienos dešreles apkepkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto iš abiejų pusių, kol apskrus. Apkeptas dešreles supjaustykite griežinėliais.

  3. Į ZYLE keptuvę, kurioje kepė dešrelės, berkite svogūnus, česnakus, dėkite likusį sviestą. Retkarčiais pamaišydami kaitinkite, kol išsilydys sviestas. Apvirtas pjaustytas bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, tolygiai paskirstykite pjaustytas dešreles, užpilkite lydytu sviestu su svogūnais ir kepkite 175 °C temp. įkaitintoje orkaitėje 1 val.

  4. Sumaišykite svogūnų laiškus, kalendras ir agurkėlius. Žolelių ir agurkėlių mišinį tolygiai paskirstykite ant kepto bulvių šimtalapio ir patiekite.


Skanaus!