top of page

#Bemėsos. Itališka šakšuka (Receptas)

Turbūt didžioji dauguma pusryčių mėgėjų, paklausti, kas yra skaniausias jų pusryčių patiekalas, atsakytų, kad tai yra šakšuka. Izraelietiškai kiaušinienei būdinga tai, kad kiaušiniai kepami tirštame prieskonių pilname pomidorų padaže. Paprasta gaminti ir ypatingai skanu. Alfas kviečia tobulinti klasikinį variantą pridėdamas, pavyzdžiui, talijai būdingų priedų.


itališka šakšuka_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

2–3 asm. 

Gaminimo laikas: 30 min.


Šakšukai pagaminti reikia:

  • 1 vidutinio svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 50 ml nealkoholinio raudonojo uogų ir (ar) vaisių vyno 

  • 1 vidutinio pomidoro

  • 2 gabalėlių juodojo šokolado

  • 1 arbatinio šaukštelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • Žiupsnelio maltų kumino sėklų

  • Žiupsnelio maltų kalendrų

  • Žiupsnelio džiovintų bazilikų

  • ½ stiklainio itališko stiliaus pomidorų padažo

  • 3 kiaušinių

  • 5–6 konservuotų artišokų 

  • 50 g 36 mėn. brandinimo sūrio

  • Žiupsnelio druskos 

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Keleto žirnių ankščių (papuošimui)

  • Keleto baziliko lapelių (papuošimui)


  1. Svogūnus, česnakus susmulkinkite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi (3 šaukštais), kol svogūnai taps permatomi.

  2. Į keptuvę pilkite nealkoholinio raudonojo uogų ir (ar) vaisių vyno. Troškinkite, kol vynas nugaruos.

  3. Sudėkite pjaustytą pomidorą, juodąjį šokoladą, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, maltus kuminus, maltas kalendrų sėklas, druską, pipirus, džiovintus bazilikus ir pomidorų padažą, viską užvirkite.

  4. Padarę nedideles duobutes įmuškite kiaušinius ir troškinkite ant žemos kaitros apie 7 min. Sudėkite žirnių ankštis, konservuotus artišokus ir dar troškinkite apie 5 min.

  5. Patiekiant sudėkite smulkiai tarkuotą brandintą sūrį ir papuoškite žirnių ankštimis bei bazilikų lapeliais (nebūtinai)


Gardžiu atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page