Lėtiems pusryčiams – šakšukos receptas

Izraelietiškas patiekalas, kuris tinka ne tik pusryčiams. Yra įvairiausių šakšukos receptų variacijų, išbandykite marokietiškąją.

Marokietiška kiaušinienė „shakshuka“, vmg receptas
VMG nuotr.

2 asm.

Gaminimas 1 min. 20 sekundžių


Šakšukai pagaminti reikia:

  • Kumino

  • Kalendrų

  • Skardinės savo sultyse konservuotų pomidorų

  • Saldžiosios arba aitriosios paprikos

  • Kelių skiltelių česnako

  • Svogūno

  • 4 kiaušinių

  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • Cukraus sirupo (jei būtų per rūgštu)

1. Svogūną, česnakus, papriką sudėkite į trintuvą. Įberkite kumino.

2. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite gautą masę ir ją pakepinkite.

3. Supilkite skardinę savo sultyse konservuotų pomidorų. Palaukite, kol užvirs.

4. Įmuškite kiaušinius.

5. Pagardinkite druska ir pipirais.

6. Baikite kepti keptuvėje arba orkaitėje. Apibarstykite kalendros lapeliais.


Skanaus!


Naujausi įrašai