Dar vienas gardus ir sotus patiekalas geriausiems jūsų pusryčiams: kiaušinienė su špinatais ir pupelėmis verta kiekvieno pusryčiautojo dėmesio.
Kiaušinienei su špinatais ir pupelėmis pagaminti reikia:
1 didelio svogūno
2 česnako skiltelių
Keleto gerų kuokštų špinatų
2–3 šaukštų OBELIŲ judros sėklų ir rapsų aliejaus
2 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
4 šaukštų GLOBUS garuose paruoštų sviestinių pupelių
4 šaukštų GLOBUS garuose paruoštų raudonųjų pupelių
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
3–4 SACLA saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
80 g CALVO konservuoto tuno savo sultyse
4 kiaušinių
75 g fetos sūrio
Mėgstamų prieskoninių žolelių (papuošimui)
1. Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais, nuluptą česnaką susmulkinkite. Špinatus nuplaukite.
2. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ judros sėklų ir rapsų aliejaus, įkaitinkite, sudėkite
svogūnus ir kepinkite, kol jie įgaus gražią gelsvą spalvą. Tada berkite česnaką, pakaitinkite ir pilkite KIKKOMAN sojų padažo. Viską išmaišykite ir kaitinkite toliau.
3. Dėkite GLOBUS garuose paruoštų raudonųjų ir sviestinių pupelių, berkite KOTANYI
ketverių pipirų mišinio, špinatų ir smulkintų SACLA saulėje džiovintų pomidorų aliejuje. Išmaišykite ir kaitinkite, kol špinatai suminkštės.
4. Dėkite CALVO konservuoto tuno savo sultyse ir keptuvėje padarykite 4 tuščias vietas, į
kurias įmuškite kiaušinius. Berkite KOTANYI ketverių pipirų mišinio, uždenkite dangčiu ir kepkite, kol iškeps kiaušiniai, bet jų tryniai išliks skysti.
5. Užbarstykite ant viršaus fetos sūrio.
6. Papuoškite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.
PATARIMAI
1. Šį patiekalą valgykite mirkydami į jį mėgstamos šviesios duonos riekelę (prancūziškas
batonas, čiabata ar pan.).
2. Galite įtarkuoti citrinos žievelės ir apšlakstyti jos sultimis.
Gardžių atradimų.