Be mėsos. Ravioliai su žaliais žirneliais ir moliūgų padažu (Receptas)

Kai skaitysite šį raviolių receptą, jums tekės seilės. Ir tikrai būsite įkvėpti, nes jokios tešlos minkyti nereikės. Tiesiog nusipirkite šaldytos gyoza tešlos ir pradėkite svajoti apie vakarienę.

ravioliai su žirneliais, receptas, be mėsos,
VMG nuotr.

Ravioliams su žaliais žirneliais ir moliūgų padažu pagaminti reikia:

  • 800 g „gyoza“ tešlos

  • 1 kg žalių žirnelių

  • 500 ml kokosų pieno

  • ½ sviestinio moliūgo

  • 2 svogūnų

  • 400 g voveraičių

  • Saujos nuvalytų lazdynų riešutų

  • 30 g linų sėmenų Aliejaus (kepti)

  • Žiupsnelio druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų


1. Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite, įdėkite žalių žirnelių ir patroškinkite įpylę 100 g kokosų pieno. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai sutrinkite ir išmaišykite.

2. Linų sėmenis sumalkite ir sumaišykite su 3 kartus didesniu kiekiu vandens. Brinkinkite 10 min.

3. Ant „gyoza“ tešlos dėkite žirnelių įdaro, kraštus patepkite linų sėmenimis ir uždenkite kitu tešlos lakštu.

4. Sviestinio moliūgo žievę subadykite šakute ir kepkite iki 180 °C įkaitusioje orkaitėje apie 20 min. 6-ioms minutėms kartu sudėkite ir riešutus.

5. Pakepkite likusį svogūną, sudėkite iš orkaitės ištrauktą ir jau nuluptą moliūgą, įpilkite likusį kokosų pieną ir sutrinkite. 6. Raviolius virkite 2–3 min. Tuo tarpu įkaitintoje keptuvėje pakepinkite voveraites.

7. Raviolius pašlakstykite moliūgų padažu. Pabarstykite riešutais ir sudėkite keptas voveraites.


Skanaus!

naujienlaiškis_vmgonline_alfas ivanauskas (2)