Dar vienas vasariškas desertas vasaros skonių krepšelyje. Nuostabaus skonio švelniausias avietinis kremas.
Šis receptas – iš naujos Alfo vasaros receptų knygos KULINARINĖ GREITOJI. Vartykite, semkitės idėjų ir dalinkitės ja nemokamai!
8–10 asm.
Gaminimo laikas: 1 val.
Aviečių kremui pagaminti reikia:
400 g aviečių
5 šaukštų DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
3 citrinų
½ puodelio vandens
5 kiaušinių trynių
100 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
Mėgstamų skrebučių ar sausainių (patiekti)
Avietes troškinkite su DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi, citrinos sultimis ir tarkuota žievele apie 15–20 min. Uogienę sutrinkite maisto trintuvu ir perkoškite, kad neliktų sėklyčių.
Avietes maišykite su kiaušinių tryniais ir kaitinkite karšto vandens vonelėje, kol masė pradės tirštėti. Tada sudėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą ir nuėmę nuo kaitros maišykite, kol sviestas ištirps ir įsimaišys.
Gautą kremą supilstykite į indelius.
Patiekite tepdami ant skrebučio ar sausainio.
Gardžių atradimų.