top of page

Krembriulė pusbrolis kremas „Catalana“ (Receptas)

  • eglerace
  • kovo 31 d.
  • 1 min. skaitymo

Mėgstate krembriulė? Vadinasi, patiks ir „Catalana“. Kataloniškas kremas savo skoniu yra labai artimas jau pamėgtam creme-brulee, tačiau skiriasi jo gaminimo technika. Šiam desertui nereikės orkaitės, pakaks kelių puodų ir viryklės.

kremas Catalana_Alfo receptas
VMG nuotr.

4–5 asm.

Gaminimo laikas: apie 3 val.


Kremui Catalana paruošti reikia:

  • 500 ml pieno

  • 4–5 cinamono lazdelių

  • Žiupsnelio tarkuotos apelsino žievelės

  • 2 puodelių espreso kavos

  • 4 kiaušinių trynių

  • 125 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo

  • 2–3 riekelių juodos duonos

  • ½ šaukšto sviesto

  • 1 saujelės aviečių


1. Į prikaistuvį supilkite pieną, sudėkite cinamono lazdeles ir tarkuotą apelsino žievelę. Supilkite espreso kavą.

2. Užvirinkite ir palikite pastovėti 5–10 min.

3. Į virtuvinį kombainą sudėkite kiaušinių trynius ir DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų. Išplakite iki purios masės.

4. Į kiaušinių masę per sietelį supilkite pieno ir kavos mišinį, sudėkite kukurūzų krakmolą ir kaitinkite iki 95 °C temp. 3–4 greičiu apie 15 min., kol sutirštės.

5. Sutirštėjusią masę supilkite į indelius ir laikykite šaldytuve apie 2–3 val., kol sustings.

6. Juodos duonos riekeles sutrupinkite.

7. Keptuvėje sumaišykite duonos trupinius, rudąjį cukrų ir sviestą. Kaitinkite, kol cukrus

karamelizuosis ir apdengs trupinius. Atvėsinkite.

8. Sustingusį kremą apibarstykite karamelizuotais duonos trupiniais ir papuoškite

šviežiomis avietėmis.


Gardžių atradimų.

bottom of page