top of page

Atrask augalinį: trupininis pyragas su juodaisiais serbentais (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.


100 proc. augalinis trupinių pyragas nustebins skoniu, konsistencija ne tik veganus, bet ir visavalgius, kurie mėgsta pyragus.


trupinių pyragas_Alfo receptas
Follow your spoon nuotr.

Trupininiam pyragui pagaminti reikia:

  • 1/3 puodelio (45g) saulėgrąžų

  • 1/4 puodelio (20g) maltų linų sėmenų

  • 3 puodelių (300g) viso grūdo avižinių dribsnių

  • 90 g (9-10) minkštų datulių

  • 1/3 puodelio (35 g) kokosų cukraus

  • 1/3 puodelio (35g) kokosų miltų

  • 1/3 puodelio migdolų sviesto

  • 1/2 puodelio ištirpino kokosų aliejaus

  • Žiupsnio druskos

  • 1/2 šaukštelio cinamono Serbentų uogienei:

  • 3 puodelių šviežių arba šaldytų juodųjų serbentų

  • 1/4 puodelio kokosų cukraus

  • 3 šaukštų čija sėklų

  1. Pirmiausia iki labai smulkių trupinių sumalame saulėgrąžas.

  2. Tada dedame avižų dribsnius ir malame dar kelias minutes iki miltų.

  3. Sudedame visus sausus ingredientus, dar kelias sekundes pamalame.

  4. Tada dedame datules, riešutų sviestą, kokosų aliejų ir malame, kol susiformuoja vientisa gana lipni masė.

  5. Jeigu ji atrodo per sausa, įpilame dar kelis šaukštus kokosų aliejaus ir įdedame kelis šaukštelius riešutų sviesto.

  6. Jei trūksta saldumo ir drėgmės, galima įdėti kelis šaukštus agavų sirupo.

  7. 2/3 gautos masės dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir pirštais arba puodelio dugnu gerai suspaudžiame. Šiek tiek užkeliame kraštus.

  8. Pagrindas neturėtų būti labai plonas, nes kitaip subyrės.

  9. Jį dedame kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 10 minučių.

  10. Kol pagrindas kepa, pasidarome uogienę. Uogas ir cukrų dedame į puodą ir kaitiname. Kai išsiskiria sultys, įmaišome chia sėklas, sumažiname kaitrą. Kartas nuo karto vis pamaišome, po kelių minučių nukeliame nuo viryklės ir paliekame pastovėti apie 10 min.

  11. Uogienę tolygiai paskirstome ant iškepusio ir pravėsusio pagrindo. Ant viršaus trupiname likusią dalį tešlos ir dedame kepti 20 minučių.

  12. Iškepusį pyragą atvėsiname ir dedame porai valandų į šaldytuvą, kad geriau sustingtų.


Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Follow your spoon.




Naujausi įrašai

bottom of page