top of page

Atrask augalinį: veganiški sausainiai (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.    


veganiški sviestiniai sausainiai_receptas
kas tas avokadas nuotr.

                                                                                                                                                                      Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. Šie sausainiai idealaus saldumo ir idealios tekstūros. Valgyti juos reikia visiškai šaltus, tada jie tampa idealiai trapūs. Mėgaukitės kartu su arbata arba kava.


Sausainiams pagaminti reikia:

  • 200 g veganiško sviesto

  • 130 g cukraus pudros

  • 310 g kvietinių miltų

  • 1 valg. š. kukurūzų miltų sumaišytų su 2 valg. š. vandens

  • 1 valg. š. migdolų pieno (jeigu reikės)


  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Paruoškite kepimo skardą ir patieskite kepimo popierių.

  2. Minkštą sviestą išplakite su cukraus pudra iki purumo.

  3. Įdėkite miltus, kukurūzų miltų ir vandens mišinį ir gerai išmaišykite. Jeigu gautas mišinys išėjo per sausas įpilkite 1 valg. š. migdolų pieno ir vėl išmaišykite.

  4. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ar į konditerinį švirkštą ir išspauskite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

  5. Jeigu norite, kad sausainiai būtų dar trapesni, galite leisti masei pailsėti šaldytuve bent 1 valandą, kol ji sutvirtės. Tada iškočioti tešlą maždaug iki 0,5 cm storio ir pasinaudodami stikline, taure ar konditerine formele išspausti norimos formos sausainius.

  6. Kepkite sausainius iki kol sutvirtės ir bus auksinės spalvos, apie 10-15 min. Jeigu orkaitė kepa netolygiai, kepimo viduryje apsukite skardą.

  7. Kelias minutes sausainius vėsinkite ant skardos, o tuomet sudėkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.


Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Kas tas avokadas.


Comentários


Naujausi įrašai

bottom of page