Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.
Traškūs avinžirniai – tobulas, traškus, maistingas ir augalingas užkandis. Tiekti galima su morkų ar agurkų lazdelėmis.
![traškūs avinžirniai_veganiškas užkandis_sveikas užkandis_receptas](https://static.wixstatic.com/media/215589_68a78b572fc74ec9a609433ccb059f27~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_222,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/215589_68a78b572fc74ec9a609433ccb059f27~mv2.jpg)
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Traškiems avinžirniams pagaminti reikia:
400 g virtų/garuose ruoštų/konservuotų avinžirnių
3 v. š. alyvuogių aliejaus
1/4 a. š. aitriosios paprikos miltelių
1/4 a. š. kumino miltelių
1/2 a. š. džviovintų krapų
Žiupsnio druskos
Avinžirnius perplaukite, nusausinkite, sudėkite į kepimo skardą ir apšlakstykite aliejumi, apibarsykite prieskoniais ir išmaišykite.
Kepkite orkaitėje 170°C laipsnių temperatūroje, 40-50 min. nuolat pamaišydami.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.