Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Šventėms ir ne tik galima išsikepti sveikų, lengvai pagaminamų falafelių. Šie falafeliai yra veganiški, be gliuteno, be aliejaus kepti orkaitėje. Puikiai tinka su įvairiais kariais, į tortilijas ar tiesiog valgyti su pasirinktu garnyru!
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Orkaitėje keptiems falafeliams pagaminti reikia:
500 g per naktį mirkytų avinžirnių
Saujos petražolių
2 svogūnų
4 skiltelių česnako
1 citrinos sulčių
100 g avinžirnių miltų
150 g vandens
2 šaukštelių druskos
0.5 šaukštelio kumino
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos
3 šaukštų tahini pastos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1. Susmulkiname svogūną ir česnaką. Patroškiname puode su kuminu apie 10 min.
2. Mirkytus avinžirnius susmulkiname maisto smulkintuve kartu su petražolėmis.
3. Susmulkintus avinžirnius sumaišome su svogūnu ir česnaku. Dedame druską, aitriąją papriką, citrinos sultis, kepimo miltelius, tahini pastą. Viską gerai išmaišome.
4. Galiausiai įmaišome vandenį su avinžirnių miltais.
5. Formuojame rutuliukus ir kepame 25 min. 180 °C temperatūroje.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plant.based_soul.
Commentaires