top of page

Atrask augalinį: čili pupelių troškinys su tofu (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


Greita, pigu ir skanu – šis receptas tikrai patektų į tokią kategoriją. O dar visi ingredientai sveiki! Tokį čili troškinį galima rasti daugumoje Lietuvos kavinių, tačiau augalinė jo versija sutinkama rečiau – visgi labai nesunkiai jį galima atkurti namuose. Vietoje recepte naudojamo tofu taip pat labai tinkamas sojų faršas.


čili pupelių troškinys su tofu_augalinė mityba_receptas
@plantasticka nuotr.

JUMS TAIP PATIKS


 

4-5 asm.


Čili pupelių troškiniui su tofu pagaminti reikia:

  • 1 svogūno

  • 4 česnako skiltelių

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 1 tofu („marinated“ rūšies) (galima pakeisti sojų faršu)

  • 1 raudonoji paprika

  • 2 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų su raudonėliais (gali būti ir paprasta pomidorų tyrė be prieskonių)

  • 1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių

  • 1 skardinė konservuotų geltonųjų kukurūzų

  • 150 ml. vandens

  • 0,5-1 šaukštelio druskos

  • Apie 0,5 šaukštelio pipirų

  • 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos

  • 1 šaukštelio kumino

  • 1 šaukštelio džiovintų bazilikų

  • Žiupsnio malto kajeno (galite pasirinkti kiekį pagal tai, kokio aštrumo norisi)

  • 2 šaukštų šaldytų petražolių (arba šviežių)

  1. Susmulkinti nuluptus svogūną ir česnaką. Į keptuvę įpilti apie 1 šaukštą aliejaus, sudėti svogūną, česnaką ir apkepti kelias minutes, kol suminkštės. Tada kartu į keptuvę sudėti rankomis susmulkintą tofu ir smulkiai pjaustytą papriką. Pakepti 5-8 minutes arba kol tofu bus šiek tiek apkepęs.

  2. Į didelį indą supilti pomidorų gabaliukus iš abiejų skardinių ir sumalti su rankiniu ar kitu trintuvu iki daugmaž vientisos masės. Jeigu naudojate tiesiog pomidorų tyrę, šį žingsnį galima praleisti.

  3. Į virimo puodą supilti pomidorų tyrę, vandenį, sudėti visus prieskonius, pupeles ir kukurūzus ir užvirti. Sudėti apkeptą tofu su paprika ir svogūnu, česnaku. Viską išmaišyti. Įdėti puse šaukštelio druskos ir paragauti ar sūrumo norisi daugiau.

  4. Viską užvirti ir ant silpnos ugnies virti apie 5-10 minučių. Patiekus galima užtarkuoti augalinio sūrio ar užbarstyti maistinių mielių.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame portalui @plantasticka.


Naujausi įrašai

bottom of page