top of page

Atrask augalinį: naminis sūris su bazilikais (Receptai)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kar7tą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


naminis sūris su bazilikais_veganiškas receptas
@plantasticka nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

Šis sūris panašus į baltą varškės sūrį, bet skoniu tikrai nedaug skiriasi nuo kitų sūrių užkandžiams bei yra tinkamas naudoti ir kitiems patiekalams. Sūris, deja, nesilydo, bet galima dėti ant sumuštinių ar net ant picos, nes skonis puikiai tiks!


1 didesnis sūris arba 2 maži


Sūriui pagaminti reikia:

  • 65 g anakardžių (išmirkytų vandenyje per naktį arba karštame vandenyje 15-30 min)

  • 236 ml vandens

  • 1,5 šaukštelio agaro (apie 5 g)

  • 2 šaukštų maistinių mielių (10 g)

  • 1,5 šaukštelio česnakų miltelių (5 g)

  • 1,5 šaukštelio tapijokos krakmolo (apie 6 g)

  • Apie 2 šaukštų citrinos sulčių (9-10 g)

  • žiupsnio druskos

  • šaukšto bazilikų

  1. Karštame vandenyje užmerkite anakardžius ir palaikykite 15-30 min (jei nebuvo užmerkti nakčiai).

  2. Agarą sumaišykite su 118 g vandens nedideliame puode ir atidėkite į šalį (dar nevirkite).

  3. Sudėkite mirkytus anakardžius ir visus prieskonius į indą, užpilkite 118 g vandens ir su trintuvu labai gerai sutrinkite.

  4. Sutrintą mišinį sumaišykite su agaro mišiniu, ant silpnos ugnies kaitinkite kol užvirs ir sutirštės (užvirus pakaitinti tik porą minučių, nes greitai tirštėja) ir tuomet iškart paskirstyti į norimas formas.

  5. Prieš pjaustant rekomenduojama bent 1 valandą palaikyti šaldytuve.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plantasticka.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page