top of page

Atrask augalinį: augalinis feta sūris (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


Nors parduotuvėse jau gausu įvairių augalinių prekių pasirinkimų, turint laiko visada maloniau gaminti maistą savo rankomis, naudojant natūralesnius ingredientus. Savo rankomis galima pasidaryti ir daug įvairių augalinių sūrių, pavyzdžiui, fetos, kuris bus puikiai tinkamas salotoms, sumuštiniams, vietoje padažo ir kt.


naminis augalinės kilmės tofu skyrius_receptas
Plantasticka nuotr.


Naminiam augalinės kilmės tofu sūriui pagaminti reikia:

  • 180 g. tofu

  • 0,5 šaukšto maistinių mielių

  • 0,5 šaukšto sojos padažo

  • 70 ml. kokosų aliejaus (naudotas rafinuotas – tad be kokosų kvapo)

  • 1 šaukšto šviežios citrinos sulčių

  • 0,5 šaukšto obuolių acto

  • 0,5 šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio svogūnų miltelių/granulių

  1. Tofu išimti iš pakuotės ir nusausinti spaudžiant su rankšluosčiu ar popieriniais rankšluosčiais.

  2. Visus ingredientus iki vientisos masės sumalti rankiniu trintuvu ar maisto procesoriumi.

  3. Sumaltą masę dėti į pasirinktą indą, galima jį dar iškloti kepimo popieriumi, kad sūrį išimti būtų lengviau.

  4. Sūrį palaikyti šaldytuve bent kelias valandas arba geriausia - per naktį.

  5. Valgyti galima vieną, su salotomis, užkandžiais, makaronais, naudoti kaip padažą ir kt.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!


Už receptą dėkojame organizacijai Gyvi gali ir tinklaraščiui Plantasticka


Naujausi įrašai

bottom of page