top of page

Atrask augalinį: šokoladinis avinžirnių pyragas be glitimo (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kar7tą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

šokoladinis avinžirnių pyragas_veganiškas šokoladainis
@grauzkmorka nuotr.

Kviečiame išbandyti šį paslaptingą ir burnoje tirpstantį avinžirnių bei šokolado duetą.


Šokoladiniam avinžirnių pyragui pagaminti reikia:

  • 200 g šokolado (+ dar 50 g šokolado gabalėliams)

  • 150 ml alyvuogių aliejaus

  • ½ puodelio avinžirnių skysčio (iš skardinės)

  • 150 g rudo cukraus

  • 170 g avinžirnių miltų

  • 20 g kakavos miltelių

  • ½ a. š. sodos

  1. Orkaitę įjungti, kad kol viską paruošime, įkaistų iki 150 °C

  2. Kepimo skardą ištepti aliejumi.

  3. Puodelyje storu dugnu ištirpinti šokoladą (200 g), maišant, kad nepridegtų, ir sumaišyti su aliejumi. Palikti, kad visiškai atvėstų.

  4. Avinžirnių skystį su cukrumi, negailint savo rankos, išplakti iki standžių putų. Tai užtruks apie 10 min.

  5. Po truputį, maišant šaukštu, supilti atvėsusią šokolado ir aliejaus masę. Kitame dubenėlyje sumaišius avinžirnių miltus su kakava ir soda, suberti į skystus ingredientus.

  6. Galiausiai, likusius 50 g šokolado supjaustyti mažais gabalėliais ir įmaišyti į tešlą. Supilti į kepimo skardą ir kepti apie 35 min. Medinio pagaliuko metodas šiam pyragui neveiks, nes jis turi išlikti drėgnas ir iškepęs, tiesiog neturėtų siūbuoti į visas puses.

  7. Prieš pjaustant, leiskite visiškai atvėsti, gal net įdėkite pastovėti į šaldytuvą, kai šiek tiek pravės.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @grauzkmorka.


Naujausi įrašai

bottom of page