top of page

Atrask augalinį: kriaušių ir obuolių galetė (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


kriaušių ir obuolių galetė_receptas
@OdėDaržovėms nuotr.

Jeigu tingisi kepti įmantrų pyragą, bet norisi kažko skanaus ir saldaus, galetė yra puikus sprendimas! Į šią galetę visai nedėta cukraus, nes kriaušės ir taip saldžios, o orkaitėje dar pasikaramelizuoja. Mmm...


Galetei su kriaušėmis ir obuoliais pagaminti reikia:

  • 1 1⁄2 puodelio viso grūdo miltų

  • 100 g kameroje atšaldyto sviesto ( augalinio)

  • Kelių šaukštų ledinio vandens (kol masė pasidaro minkoma)

  • Žiupsnelio druskos

  • 5 nedidelių kriaušių

  • Saujelės graikinių riešutų

  1. Į dubenį suberiame miltus, įtarkuojame ar įpjaustome sviestą, įberiame druskos, išmaišome miltuose. Supilame ledinį vandenį ir išminkome tešlą iki vientisos masės. Jei lieka sausų miltų, dar įpilame vandens. Išminkytą tešlą dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.

  2. Supjaustome kriaušes nedideliais gabalėliais. Įkaitiname orkaitę iki 180°C. Ištraukiame tešlą, dar truputį paminkome, tuomet iškočiojame vidutinio storumo blyną.

  3. Dedame kriaušes rateliu, paliekant tarpus nuo kraštų. Užlenkiame kraštus iš visų pusių. Riešutus pasmulkiname ir pabarstome ant kriaušių. Šauname pyragą į orkaitę ir kepame apie 40 min.

  4. Galite daryti ir dar paprasčiau, nei nurodoma recepte: paimti bemielės šaldytos tešlos ir bet kokių uogų ar vaisių, iškočioti blyną, į jį sudėti tai, ką turite, užlenkti tešlos kraštus. Jeigu vaisiai ar uogos rūgštoki, apibarstykite cukrumi.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!


Už receptą dėkojame organizacijai Gyvi gali ir tinklaraščiui @OdėDaržovėms.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page