Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Jeigu tingisi kepti įmantrų pyragą, bet norisi kažko skanaus ir saldaus, galetė yra puikus sprendimas! Į šią galetę visai nedėta cukraus, nes kriaušės ir taip saldžios, o orkaitėje dar pasikaramelizuoja. Mmm...
Galetei su kriaušėmis ir obuoliais pagaminti reikia:
1 1⁄2 puodelio viso grūdo miltų
100 g kameroje atšaldyto sviesto ( augalinio)
Kelių šaukštų ledinio vandens (kol masė pasidaro minkoma)
Žiupsnelio druskos
5 nedidelių kriaušių
Saujelės graikinių riešutų
Į dubenį suberiame miltus, įtarkuojame ar įpjaustome sviestą, įberiame druskos, išmaišome miltuose. Supilame ledinį vandenį ir išminkome tešlą iki vientisos masės. Jei lieka sausų miltų, dar įpilame vandens. Išminkytą tešlą dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
Supjaustome kriaušes nedideliais gabalėliais. Įkaitiname orkaitę iki 180°C. Ištraukiame tešlą, dar truputį paminkome, tuomet iškočiojame vidutinio storumo blyną.
Dedame kriaušes rateliu, paliekant tarpus nuo kraštų. Užlenkiame kraštus iš visų pusių. Riešutus pasmulkiname ir pabarstome ant kriaušių. Šauname pyragą į orkaitę ir kepame apie 40 min.
Galite daryti ir dar paprasčiau, nei nurodoma recepte: paimti bemielės šaldytos tešlos ir bet kokių uogų ar vaisių, iškočioti blyną, į jį sudėti tai, ką turite, užlenkti tešlos kraštus. Jeigu vaisiai ar uogos rūgštoki, apibarstykite cukrumi.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už receptą dėkojame organizacijai Gyvi gali ir tinklaraščiui @OdėDaržovėms.