top of page

Atrask augalinį: brokolių kišas (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.


brokolių kišas_receptas_augalinė mityba
Challenge 22 nuotr.

Dar vienas augalinis receptas be kiaušinių! Jų visiškai nepasigesite, nes juos puikiai pakeis tofu, kuris yra augalinių baltymų šaltinis. Šis kišas tiks pietums, atstos sveiką užkandį ar atstatys jėgas po sporto. Pasigaminsite jį labai paprastai, gausite daug baltymų ir kalcio, o esant norui labai nesunkiai galėsite pakoreguoti pagal savo skonį. Papildykite įdarą džiovintais pomidorais, pievagrybiais, artišokais, šparagais ar kuo tik norite!


Brokolių kišo pagrindui pagaminti reikia:

  • 204 g miltų

  • 1½ a. š. kepimo miltelių

  • 1 a. š. druskos

  • 125 ml vandens

  • 60 ml aliejaus

Įdarui:

  • 400 g brokolių

  • 1 poro

  • 300 g kietojo tofu, supjaustyto kubeliais

  • 2 česnako skiltelių

  • 3 v. š. aliejaus

  • 1 a. š. druskos

  • ½ a. š. juodųjų pipirų

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180°C.

  2. Sumaišome visus ingredientus, skirtus pagrindui, iki tešlos konsistencijos. Kepimo formą, kurioje kepsime, ištepame aliejumi ir tolygiai suspaudžiame tešlą prie formos pagrindo ir kraštų.

  3. Atskiriame brokolių floretus nuo stiebo ir gariname apie 15 min. Jei naudosite šaldytus brokolius, virkite vandenyje apie 5 min.

  4. Supjaustome porus ir apkepame apie 5 min., kol gražiai paruduoja.

  5. Brokolius su likusiais ingredientais susmulkiname maisto smulkintuvu.

  6. Supilame įdarą ant paruošto pagrindo ir kepame orkaitėje 45 min. Iškepus kišo viršus turi būti šiek tiek minkštas.

 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!


Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Challenge 22.


Skanaus!




Comments


Naujausi įrašai

bottom of page