Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas – bazilikų pesto padažas
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
Dauguma pirktinių pesto padažų turi gyvūninės kilmės ingredientų, tačiau itin lengvai galima pasigaminti pesto padažą namuose, iš paprastų produktų, greitai ir visiškai veganiškai. Šis padažas labai tinka su makaronais, keptomis daržovėmis, kaip užtepėlė ar gali būti naudojamas dar daugeliu kitų būdų.
Jeigu neturite riešutų ar nenorite jų brinkyti, juos galima pakeisti tofu. Taip pat anakardžiai gali būti pakeisti kedro, graikiniais riešutais ar saulėgrąžomis.
Pesto padažui paruošti reikia:
55 g anakardžių
70 g šviežių bazilikų lapelių
1 šaukšto maistinių mielių
1 didelės česnako skiltelės
2 šaukštelių šviežios citrinos sulčių
¼ šaukštelio druskos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų vandens
Anakardžius užmerkti karštame vandenyje ir palaikyti apie 30 min., kad išbrinktų.
Nuplauti bazilikus ir nulupti česnaką (česnaką galima ir šiek tiek susmulkinti).
Kai anakardžiai išbrinks, į trintuvo indą (ar maisto procesorių) sudėti visus ingredientus ir sumalti iki vientisos masės. Recepte naudotas rankinis trintuvas.
Jeigu masė gautųsi per tiršta – galima įpilti dar šiek tiek vandens.
Naudoti galima kaip padažą su makaronais, keptomis daržovėmis, kaip užtepėlę ar kt.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plantasticka.
Comentarios