Morkų viršūnėlių ir mėtų pesto receptas

Neišmeskite morkų viršaus žalumynų. Paverskite juos sveiku morkų ir mėtų pesto, kurį galite dėti ant kitų daržovių, makaronų ar mėgstamų patiekalų.


morkų lapų pesto, receptas
Shutterstock.com nuotr.


Morkų viršūnėlių ir mėtų pesto pagaminti reikia:

  • ½ puodelio šviežių mėtų

  • ¼ puodelio skrudintų pušies riešutų

  • 2 skiltelių česnako

  • 3 šaukštų citrinos sulčių

  • ¼ puodelio alyvuogių aliejaus

  • 1 kekės morkų viršūnėlių žalumynų

  1. Sudėkite morkų viršūnes, mėtas, pušies riešutus, česnaką ir citrinos sultys į virtuvinį kombainą ir plakite, kol viskas gerai susimaišys.

  2. Lėtai pilkite alyvuogių aliejų, kol pasieksite norimą konsistenciją. Laikykite šaldytuve iki 3 dienų.


Pabandykime tvariau.