Neišmeskite morkų viršaus žalumynų. Paverskite juos sveiku morkų ir mėtų pesto, kurį galite dėti ant kitų daržovių, makaronų ar mėgstamų patiekalų.
![morkų lapų pesto, receptas](https://static.wixstatic.com/media/215589_0d774347aa724fdb980bf34bf6715f08~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_221,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/215589_0d774347aa724fdb980bf34bf6715f08~mv2.jpg)
Morkų viršūnėlių ir mėtų pesto pagaminti reikia:
½ puodelio šviežių mėtų
¼ puodelio skrudintų pušies riešutų
2 skiltelių česnako
3 šaukštų citrinos sulčių
¼ puodelio alyvuogių aliejaus
1 kekės morkų viršūnėlių žalumynų
Sudėkite morkų viršūnes, mėtas, pušies riešutus, česnaką ir citrinos sultys į virtuvinį kombainą ir plakite, kol viskas gerai susimaišys.
Lėtai pilkite alyvuogių aliejų, kol pasieksite norimą konsistenciją. Laikykite šaldytuve iki 3 dienų.
Pabandykime tvariau.