Atrask augalinį: avinžirnių kukuliai keptų paprikų padaže (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


Pristatome maistingą, universalų ir itin gardų kukulių ir padažo receptą. Keptas paprikas galite nusipirkti parduotuvėje (tinka ir marinuotos keptos paprikos) arba iškepti perpjautą papriką orkaitėje. Kukulius galima užšaldyti ir naudoti pagal poreikį.


avinžirnių kukuliai, receptas
VMG nuotr.

Kukulius patiekite su daržovėmis, salotomis, makaronais ar kitais mėgstamais produktais.


20-24 kukuliai


Veganiškiems avinžirnių kukuliams pagaminti reikia:

  • 2 puodelių virtų rudųjų ryžių (kambario temperatūros)

  • 1 saujos graikinių riešutų

  • 2 česnako skiltelių

  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių

  • ½ puodelio maistinių mielių (20g)

  • 2 valg. š. pomidorų pastos

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus

  • 2 arbt. š. džiovinto baziliko

  • 2 arbt. š. druskos

  • Pipirų

Keptų marinuotų paprikų padažui:

  • 2 vidutinio dydžio keptų paprikų

  • 1 skardinės kokoso pieno

  • 1-2 česnako skiltelės

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus

  • 1 arbt. š. druskos

  • Pipirų

  • 1 arbt. š. džiovinto baziliko

  • 1 arbt .š. džiovinto raudonėlio

  • ½ arbt. š. džiovinto čiobrelio

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

  2. Į maisto smulkintuvą-blenderį įdėkite virtus ruduosius ryžius, riešutus ir česnaką. Susmulkinkite. Įdėkite avinžirnius, maistines mieles, pomidorų pastą, alyvuogių aliejų, baziliką, druską ir pipirus. Smulkinkite iki vientisos masės, kad suspaudus į kamuoliuką ji laikytų savo formą. Jeigu masė yra per šlapia, galite įdėti smulkintų duonos džiūvėsėlių.

  3. Ant kepimo skardo patieskite kepimo popierių ir ištepkite jį aliejumi. Rankomis suformuokite golfo kamuoliuko dydžio kukulius ir dėkite ant skardos. Kukulių viršų irgi ištepkite aliejumi.

  4. Kepkite 15 min. Ištraukite iš orkaitės, apverskite ir vėl dėkite kepti 15 min. Iškepusius kukulius palikite 30 min. atvėsti kambario temperatūroje.

  5. Kol kukuliai kepa, pasiruoškite padažą.

  6. Į maisto smulkintuvą-blenderį įdėkite visus ingredientus skirtus keptų paprikų padažui. Susmulkinkite.

  7. Perpilkite padažą į didesnę keptuvę ir užvirkite ant vidutinės ugnies. Įdėkite kukulius ir virkite juos apie 5 min. padaže.

Skanaus!

 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!


Už šios savaitės receptą dėkojame Dimai iš Kas Tas Avokadas.