Atrask augalinį: sojos ir avinžirnių troškinys su grikiais ir kalendra (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


sojos ir avinžirnių troškinys su grikiais_veganiškas receptas_be mėsos
Shutterstock.com nuotr.

Kartais visas patiekalo žavesys ir įdomumas gali slėptis viso labo viename prieskonyje.

Šiuo atveju, kalendra paprastam sojų troškiniui suteikia subtilaus aromato ir skonio. Rekomenduojame jį valgyti su grikiais, tad jeigu mėgstate grikius, bet nesugalvojate, su kuo juos valgyti – pirmyn. Jeigu grikių nemėgstate, galbūt šis receptas sugundys jiems suteikti antrą šansą. Be to, šio patiekalo ingredientų sąrašą galite keisti pagal savo skonį. Nemėgstate avinžinrių, keiskite žirneliais, šparagines pupeles keiskite cukinija ir t.t. Nesivaržykite.


5 asm.


Troškiniui pagaminti reikia:

  • dubenėlio sojos lakštinių

  • 7 didelių pievagrybių

  • 3 mažų morkyčių

  • 1 mažo svogūno

  • 3 skiltelių česnako

  • 2 saujų šparaginių pupelių (tinka ir šaldytos)

  • trečdalio brokolio

  • 3 v. š. pomidorų padažo (tinka ir pomidorų tyrė)

  • 4 a. š. nemaltos kalendros (tinka ir malta, tačiau tuomet ji bus nebe tokia aromatinga)

  • druskos, pipirų, česnakinių prieskonių

  • grikių

  1. Sudėti sojos lakštinius į dubenėlį, pabarstyti druska, pipirais, česnakiniais prieskoniais, įdėti 3 šaukštus pomidorų padažo - visa tai užpilti verdančiu vandeniu (kad vos apsemtų), pamaišyti ir uždengti lėkštute.

  2. Keptuvėje (troškintuvėje) įkaitinti aliejų ir suberti pusiau stambiai supjaustytą svogūną bei į keturias dalis supjaustytas šparagines pupeles. Pamaišyti, uždengti ir leisti kelias minutes pasitroškinti.

  3. Tuomet suberti plonais griežinėliais supjaustytas morkytes, vėl pamaišyti. Pievagrybius ir brokolius supjaustyti norimais dydžiais, suberti į keptuvę kartu su smulkiai sukapotu česnaku. Viską apibarstyti druska, pipirais, sutrinta kalendra (kalendrai sutrinti reikalinga prieskonių trintuvė, malūnėlis ar kavamalė).

  4. Galiausiai suversti soją su visu „marinatu“ ir uždengus troškinti, kol pasigaminsite grikius. Uždėti virti norimą kiekį grikių (grikių ir vandens santykis 1:2), pasūdyti ir virti, kol išgaruos vanduo. Į išvirusius grikius galima įmaišyti truputį mėgstamo aliejaus ir trintos kalendros.

  5. Jeigu neturite troškintuvės (keptuvės) su dangčiu, tinka ir puodas storesniu dugnu.


Skanaus!