Žaibinis moliūgų sėklų pestas


moliūgų sėklų pestas, sėklų užtepėlė, veganiška užtepėlė, Alfo Ivanausko receptai
Šarūno Jaskutėlio nuotr.


Laidą ir video receptą galite pažiūrėti ČIA


Reikia:

100 g šaltame vandenyje išmirkytų moliūgų sėklų

100 g kietojo sūrio

1 citrinos

1 skiltelės česnako

Saujos šviežio baziliko

Šlakelio alyvuogių aliejaus

Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos

„Grissini“ lazdelių, duoniukų ir šviežių daržovių (patiekti)

1. Nupilkite vandenį nuo moliūgų sėklų ir dėkite į virtuvinį smulkintuvą.

2. Ten pat įdėkite skiltelę česnako, baziliko, druskos, kelis šaukštus aliejaus, kietojo sūrio ir citrinos sulčių.

3. Viską sutrinkite.

4. Konsistenciją reguliuokite aliejumi – ji turi būti šiek tiek skystoka.

5. Patiekite su lazdelėmis, duoniukais, agurkais, salierais ir kitomis daržovėmis.

moliūgų sėklų pestas, sėklų pestas, veganiška užtepėlė, Alfo receptai
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

ALFO PATARIMAI

· Moliūgų sėklas prieš gamindami pusvalandį palaikykite šaltame vandenyje.

· Šis pestas tik prie salotų ir makaronų.

· Jei mėgstate česnaką, jo dėkite daugiau.

· Galite naudoti ir ci