top of page

Armėniški šašlykai „chorovac“ (Receptas)

Nėra taip, kad šašlykai – tai tik aviena. Ant iešmų kepama aviena, kiauliena, vištiena, veršiena, jautiena, žuvis, daržovės, vėžiai, grybai – viskas, ką tik galima užmauti ant iešmų.

„Čalahač“ – nugarinė su kauliuku. Mėsos gabaliukas neturi būti plonas – ne mažiau nei 1,5 cm, taip pat reikia, kad būtų plonas sluoksnis riebalų.


armėniškas šašlykas _receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

4 asm.


Armėniškam šašlykui paruošti reikia:

  • 4 gabaliukų kiaulienos nugarinės su kaulu*

  • 3 vid. dydžio svogūnų

  • 1 šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų

  • 1 šaukšto džiovintų dašių

  • 1 šaukšto džiovintų violetinių bazilikų

  • Žiupsnelio druskos

  1. Supjaustykite svogūnus storokais pusžiedžiais.

  2. Mėsą vienu sluoksniu glaudžiai sudėkite ant pjaustymo lentos.

  3. Pabarstykite druska, paprikomis. Džiovintas žoles papildomai sutrinkite rankomis ir pabarstykite mėsą, užberkite svogūnus ir viską gerai išminkykite.

  4. Sudėkite į stiklinį indą taip, kad mėsa ir iš apačios, ir iš viršaus būtų užklota svogūnais.

  5. Laikykite šaldytuve ne ilgiau nei vieną parą.

  6. Prieš verdami ant iešmų būtinai nuimkite svogūnus.

  7. Iškepusius mėsos gabaliukus sudėkite į lavašu išklotą indą, kad neatauštų. Lavašu taip pat ta mėsa ir uždengiama.

* Lygiai taip pat galite užmarinuoti ir kitas kiaulienos dalis, pvz., sprandinę. Supjaustykite sprandinę degtuko dydžio gabaliukais ir marinuokite kaip nugarinę. Patiekite su lavašu, šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, plonais supjaustytais (nemarinuotais) svogūnais, keptomis daržovėmis.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page