top of page

Apelsininiai sausainių saldainiai (Receptas)

Šiuos apelsininius sausainių saldainius galite dėti į dailią dėžutę ir dovanoti ne tik vaiko mokytojams ir auklėtojams, gimimo dienų herojams, varduvininkams, seniai matytiems draugams ir kolegoms, bet turbūt net ir vestuvių proga. Išsisaugokite receptą, nes jis tikrai pravers ir per Kalėdas. 

Pilni skonio ir aromato. Ne per saldūs. Justi gaivi rūgštelė. Sausainio ir šokolado tekstūros skaniai papildo viena kitą. Nesudėtingai pagaminami. Trumpai tariant, absoliučiai tobuli. 


apelsininiai sausainių saldainiai_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS! 

 

30 saldainių

Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.


Saldainiams pagaminti reikia:

  • 100 g VILNIUS margarino „Kepiniams“

  • 1½ pakelių GAIDELIS sausainių „Spanguolė“

  • 30 g liofilizuotų juodųjų serbentų

  • Žiupsnelio druskos110 g KĖDAINIŲ KONSERVAI apelsinų džemo

  • 40 g apelsinų likerio

  • ½ citrinos

  • 1 žaliosios citrinos

  • 2 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio plius“

  • 85 g PERGALĖ juodojo šokolado


  1. Keptuvėje išlydykite VILNIUS margariną „Kepiniams“.

  2. Rankomis sutrupinkite GAIDELIS sausainius „Spanguolė“ ir dėkite į elektrinį trintuvą. Sutrinkite iki trupinių ir berkite į dubenį. Ant viršaus suberkite rankomis trupintus liofilizuotus serbentus ir pasūdykite.

  3. Supilkite lydytą sviestą, išmaišykite. Dėkite trupinius į kepimo popieriumi išklotą skardelę ir šiek tiek paspauskite stiklinės dugnu, kad trupiniai susispaustų į biskvitą. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 15 min.  

  4. Į keptuvę sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI apelsinų džemą, pilkite apelsinų likerio, įtarkuokite citrinų žievelių ir įspauskite sulčių. Suberkite DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio plius“ ir kaitinkite, kol susidarys tirštas įdaras. 

  5. Ant iškepusio biskvito pilkite apelsinų įdarą ir paskleiskite per visą plotą. Dėkite į šaldiklį 1 val. Tada supjaustykite nedideliais gabalėliais.

  6. PERGALĖ juodąjį šokoladą išlydykite garų vonelėje.

  7. Saldainius dėkite į šokoladą ir pavoliokite, kad visi pasidengtų šokoladu. Užtarkuokite citrinos žievelės. Ir palikite sustingti. 


Gardžių atradimų.

 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.


 

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page