top of page

TRAŠKŪS PIENIŠKOS KARAMELĖS SALDAINIAI (Receptas)

Naminiai pieniškos karamelės saldainiai – tai nostalgiškas gundantis saldumynas smaližiams, tačiau jam neatsispirs net ir tie, kurie „mažina cukraus”. Mėgautis karameliniu „traškučiu" norėsis dar ir dar, vėl ir vėl. 

Tai puiki dovana vaikams (ir suaugusiesiems) nuo Velykų bobutės. Taip pat tobulos valgomos lauktuvės bet kokia proga. Greita, skanu, gražu! 


traški naminė karamelė_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagramo profilyje čia


 

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS! 


8–10 asm.

Gaminimo laikas: apie 1 val. 


Karameliniams saldainiams pagaminti reikia:

  • 400 g ŽEMAITIJOS natūralios grietinės 30 % rieb.

  • 50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto (kambario temperatūros)

  • 400 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • Žiupsnelio KOTANYI burbono vanilinio cukraus

  • 200 g PERGALĖ juodojo šokolado su smulkintais karamelizuotais migdolais ir apelsininiais gabaliukais

  • 1 pakelio GAIDELIS sausainių „Kondensuotas“


traški naminė karamelė_Alfo receptas
VMG nuotr.

1. Į keptuvę dėkite ŽEMAITIJOS natūralią grietinę, ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, berkite DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“ ir maišydami kaitinkite, kol viskas taps vientisa mase. Įberkite KOTANYI burbono vanilinio cukraus ir kaitinkite nustatę vidutinę kaitrą. Užtruksite apie 15–20 min., visada maišykite. Matysite, kaip masė po truputį keičia spalvą ir tirštėja. Kuo masė bus tamsesnė, tuo karamelė bus kietesnė. Jeigu pasirinksite virti iki švelniai kremiškos spalvos, karamelė bus tąsi kaip irisiniai saldainiai, pakaitinus ilgiau ji bus tamsesnė, o vėliau – kietesnė, bet traški. 

2. Į kepimo popieriumi išklotą skardą pilkite dalį karamelės, paskleiskite po visą plotą. Ant viršaus dėliokite laužytus GAIDELIS sausainius „Kondensuotas“ ir viską tolygiai padenkite likusia karamele. Palikite atvėsti. 

3. Kol karamelė vėsta, garų vonelėje ištirpinkite PERGALĖ juodąjį šokoladą su smulkintais karamelizuotais migdolais ir apelsininiais gabaliukais.

4. Ant karamelinio pagrindo pilkite šokoladą, tolygiai paskirstykite ir dėkite į šaldytuvą 30 min. 

5. Prieš patiekiant sulaužykite arba supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. 


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page