Alfui Ivanauskui ir Pauliui Ratkevičiui įteiktas jau trečias prestižinis pasaulinis apdovanojimas už knygą
- eglerace
- prieš 1 valandą
- 2 min. skaitymo
„Drąsi, įkvepianti ir turinti kultūrinę reikšmę!“ – tokius žodžius Saudo Arabijoje vykusiuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose prezidentas Edouard Cointreau skyrė knygos NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI autoriams Alfui Ivanauskui ir Pauliui Ratkevičiui.

NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI jau yra pelniusi geriausios pasaulyje kulinarinės knygos, sveikos mitybos kategorijoje, apdovanojimą, o dabar įteiktas dar vienas – BEST OF THE BEST LITHUANIA. Tai reiškia, kad NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI pripažinta geriausia lietuviška kulinarine knyga per visą 20-metį skaičiuojančią kulinarinių knygų leidybos Lietuvoje istoriją.
„Ši knyga drąsiai permąsto sveiko gyvenimo sampratą ir įrodo, kad tikrieji pokyčiai kyla ne iš ribojimo, o iš džiaugsmo, malonumo ir pagarbos sau. Ji kviečia švęsti tai, kas yra sveiko gyvenimo pagrindas: gerą maistą, stiprų kūną, ramų miegą ir prasmingus ryšius“, – tokie žodžiai skambėjo prestižinėje kulinarinių knygų ir žurnalų ceremonijoje, dažnai vadinamoje „kulinariniais Oskarais“, kuri šiemet vyko Rijade, Saudo Arabijoje, ir kurioje dalyvavo svečiai net iš 96 šalių.
Vos pasirodžiusi praėjusių metų rudenį, ši kiek netradicinio formato knyga apie sveiką gyvenimo būdą ir sveikatai palankią mitybą tapo bestseleriu, o jos tiražas kartojamas.
„Nepaprastai džiaugiuosi ir didžiuojuosi, nes tai yra pasaulinio lygio įvertinimas, svarbus ne tik man asmeniškai, ne tik mano komandai, bet ir visai Lietuvai, lietuviškų knygų auditorijai. Nepaprastai gera žinoti, kad tokia maža šalis yra matoma ir girdima visame pasaulyje. Tai dar kartą įrodo, kad mes, lietuviai, galime keisti pasaulį“, – knygos sėkme ir jos pasauliniu įvertinimu džiaugėsi knygos idėjos sumanytojas ir vienas jos autorių, žinomas virtuvės šefas, kulinarinių laidų vedėjas ir knygų prodiuseris Alfas Ivanauskas.
„Didžiuojamės, kad knyga pasauliniuose konkursuose skina laurus – tai nutinka ne kasdien. Džiaugiamės kūrybingu autorių duetu, sujungusių sveiką gyvenimo būdą ir gerą skonį. Ir, svarbiausia, džiaugiamės už skaitytojus, knygos puslapiuose randančius ir praktiškų receptų, ir gyvenimo kokybę keičiančių patarimų“, – knygos sėkmę komentavo leidyklos „Alma littera“ leidinių vadovė Ugnė Giesė.
„World Gourmand Cookbook Awards“ – tarptautiniai apdovanojimai, skirti maisto ir gėrimų knygoms, žurnalams, autorinėms kulinarinėms iniciatyvoms bei kitoms su gastronomija susijusioms publikacijoms. Šie prestižiniai ir didelę įtaką kulinarinei bendruomenei turintys apdovanojimai turi gilias tradicijas ir yra įsteigti 1995 metais. Kasmet konkurse dalyvauja leidėjai iš daugiau nei 200 šalių.
Įsigyti apdovanotą knygą galite čia.
























