Marinuotos daržovės – tarsi greitoji pagalba vaišių stalui
- eglerace
- prieš 58 minutes
- 1 min. skaitymo
Traškūs ir gaivūs marinuoti agurkėliai, burokėliai, pievagrybiai, kelmučiai, paprikos ir kitos daržovės yra greitoji pagalba ne tik todėl, kad paruoštos valgyti iškart – atsukate stiklainį ir „skanaus!” (todėl visada verta kelis stiklainius turėti virtuvės spintelėje), bet ir todėl, kad subalansuoja skonius bei tekstūras. Salstelėjusiam patiekalui prideda gaivos, kremiškam – traškumu, o riebų marinato
rūgštelė nuriebalina.

KĖDAINIŲ KONSERVŲ fabrikas pristato sezono naujieną – legendinio skonio
šviežiai marinuotus itin traškius agurkėlius LEGENDINIAI. Kaip sumaniai juos
išnaudoti virtuvėje ir išgelbėti arba skoniais praturtinti vaišių stalą?
Virtuvės šefo Alfo Ivanausko patarimai:
Subalansuokite skonį. Patiekalas salstelėjęs? Pernelyg blankus? Trūksta skonių įvairovės? Kad ir kas tai būtų – burokėlių sriuba, apkepas, užtepėlė, mišrainė, pyragėlių įdaras, salotos ar įdaryti kiaušiniai, sauja kubeliais pjaustytų marinuotų agurkėlių atstatys skonių pusiausvyrą, suteiks gaivos ir gylio skoniui.
Gaivus ir funkcionalus garnyras. Marinuoti agurkai yra tobulas partner in crime visiems riebiems patiekalams: keptiems šonkauliams, kiaulienos maltiniams, mėsos vyniotiniams, riebiems keptiems paukščiams ir t. t. Tiesiog patiekite šalia. Gaivos nebūna per daug!
Trašku = apetitiška. Tobulas tas skonių ir faktūrų derinys, kuris pažadina ir sužadina skirtingus pojūčius ir skonio receptorius: saldu-sūru, kartu-aštru, kremiška-trašku, riebu-liesa. Marinuoti agurkėliai pagyvina mėgstamus užkandžius, brusketas, ir ypač tuos, kuriems gaminti naudojame majonezą: burgerius, dešrainius, tortilijas, kesdalijas, mišraines. Agurkai nuima riebumą, suteikia traškumo ir žaismingumo.
Intensyviau arba švelniau. Jeigu verdate sočią sriubą, pjaustytus marinuotus agurkėlius suberkite virimo pabaigoje. Jeigu norite traškiau, gaiviau ir intensyviau – agurkais gardinkite jau iškeptą picą ar karštus sumuštinius. O jeigu švelniau – pabarstykite jais patiekalą kepimo procese. Eksperimentuokite, raskite tą skonį ir tą traškumą, kuris jums patinka labiausiai.
Gardžių atradimų.


























