top of page

Marinuotos daržovės – tarsi greitoji pagalba vaišių stalui

  • eglerace
  • prieš 58 minutes
  • 1 min. skaitymo

Traškūs ir gaivūs marinuoti agurkėliai, burokėliai, pievagrybiai, kelmučiai, paprikos ir kitos daržovės yra greitoji pagalba ne tik todėl, kad paruoštos valgyti iškart – atsukate stiklainį ir „skanaus!” (todėl visada verta kelis stiklainius turėti virtuvės spintelėje), bet ir todėl, kad subalansuoja skonius bei tekstūras. Salstelėjusiam patiekalui prideda gaivos, kremiškam – traškumu, o riebų marinato

rūgštelė nuriebalina.


VMG nuotr.
VMG nuotr.

KĖDAINIŲ KONSERVŲ fabrikas pristato sezono naujieną – legendinio skonio

šviežiai marinuotus itin traškius agurkėlius LEGENDINIAI. Kaip sumaniai juos

išnaudoti virtuvėje ir išgelbėti arba skoniais praturtinti vaišių stalą?


Virtuvės šefo Alfo Ivanausko patarimai:

  • Subalansuokite skonį. Patiekalas salstelėjęs? Pernelyg blankus? Trūksta skonių įvairovės? Kad ir kas tai būtų – burokėlių sriuba, apkepas, užtepėlė, mišrainė, pyragėlių įdaras, salotos ar įdaryti kiaušiniai, sauja kubeliais pjaustytų marinuotų agurkėlių atstatys skonių pusiausvyrą, suteiks gaivos ir gylio skoniui.


  • Gaivus ir funkcionalus garnyras. Marinuoti agurkai yra tobulas partner in crime visiems riebiems patiekalams: keptiems šonkauliams, kiaulienos maltiniams, mėsos vyniotiniams, riebiems keptiems paukščiams ir t. t. Tiesiog patiekite šalia. Gaivos nebūna per daug!


  • Trašku = apetitiška. Tobulas tas skonių ir faktūrų derinys, kuris pažadina ir sužadina skirtingus pojūčius ir skonio receptorius: saldu-sūru, kartu-aštru, kremiška-trašku, riebu-liesa. Marinuoti agurkėliai pagyvina mėgstamus užkandžius, brusketas, ir ypač tuos, kuriems gaminti naudojame majonezą: burgerius, dešrainius, tortilijas, kesdalijas, mišraines. Agurkai nuima riebumą, suteikia traškumo ir žaismingumo.


  • Intensyviau arba švelniau. Jeigu verdate sočią sriubą, pjaustytus marinuotus agurkėlius suberkite virimo pabaigoje. Jeigu norite traškiau, gaiviau ir intensyviau – agurkais gardinkite jau iškeptą picą ar karštus sumuštinius. O jeigu švelniau – pabarstykite jais patiekalą kepimo procese. Eksperimentuokite, raskite tą skonį ir tą traškumą, kuris jums patinka labiausiai.


Gardžių atradimų.

bottom of page