Geriausias majonezas baltai mišrainei: kaip išsaugoti autentišką jos skonį?
- eglerace
- prieš 2 valandas
- 2 min. skaitymo
Tradicinės baltos mišrainės receptas – vienas, o jos skonių ir poskonių variacijų turbūt yra begalybė. Prie vaišių stalo dažnai galima išgirsti juokaujant: „Kiek šeimininkių, tiek mišrainės skonių”! Visgi tikroji priežastis, matyt, yra majonezas. Skirtingi majonezai skiriasi ne tik konsistencija, bet ir skoniais bei poskoniais.
Jeigu norite išgauti kuo autentiškesnį, labiausiai nostalgiškus jausmus keliantį baltos mišrainės skonį, yra kelios praktiškos priežastys, kodėl rekomenduojame rinktis tradicinį lietuvišką majonezą „Be konservantų“.

1. Švelnus ir nerūgštus, todėl neužgožia kitų ingredientų skonio, bet viską subtiliai apjungia. Be to, jeigu kada esate ragavę naminio majonezo, jausite, kad KĖDAINIŲ KONSERVŲ „Be konservantų” turi jo poskonį, kuris labai tinka baltai mišrainei.
2. Tirštesnis nei dauguma kitų majonezų, todėl gerai „suriša” ingredientus, mišrainė netęžta, išlaiko vientisumą ir autentišką tekstūrą.
3. A la naminis majonezas. Jau minėjome, kad KĖDAINIŲ KONSERVŲ „Tradicinis” turi naminio majonezo poskonį, be to, jo sudėtyje nėra konservantų ir tai jį dar labiau priartina prie naminio varianto.
4. Tobulas riebumas ir rūgštelė. Majonezo riebumas yra vienas svarbiausių kriterijų renkantis majonezą, nes kaip tik riebumas suteikia patiekalui reikiamo „gylio” ir sodrumo, sustiprina aromatą ir sušvelnina rūgštumą. Švelni majonezo „Be konservantų” rūgštelė išryškina daržovių skonį.
5. Tradicijos. Dauguma lietuvių būtent su šiuo majonezu gamina baltą mišrainę jau daugybę metų. Kaip tik įprotis ir tradicija kuria nostalgijos ir autentiškumo jausmą.

Jeigu mėgstate ir visada renkatės kitus KĖDAINIŲ KONSERVŲ majonezus, pavyzdžiui, tik iš laisvai laikomų vištų kiaušinių gaminamus riebesnius „Royal“ ir „Originalus”, tai jie per Kalėdas irgi nestovės be darbo. „Originalus” yra kreminės struktūros, pūresnis, malonios konsistencijos, todėl labai vertinamas tikro skonio gurmanų. Šie majonezai tobulai tinka karštiems sumuštiniams, burgeriams ar pikantiškiems užkandžiams gardinti, įvairiems majonezo padažams ruošti, taip pat salotoms, kuriose pirmais smuikais groja skystėti linkę ingredientai. Taip pat labai tinka intensyvesnio skonio mėsai ar žuviai gardinti, nes jų stiprybė – sujungti skonius.
Gardžių atradimų.


























